לא מתאים

  • שימוע
    שרון | 02/12/2008 09:58

    שלום רב נערך לי שימוע לפני כמס' חודשים בארגון גדול. נערך לי שימוע שהושמעו בו דברים מסולפים שאת רובם ניתן להוכיח על ידי תדפיסים וכדומה. לצערי השימוע והשלכותיו פגשו בי בתקופה של שטרגדיה אישית ולאו בכדי הגבירו הילוך המעבידים שלי דווקא בתקופה ההיא. הגעתי למצב שכל שביקשתי היה להתפטר מהמקום, כמו כן חתמתי על הסכם סודיות הדדי בכל הנוגע לשימוע וסיום "באווירה טובה". מאז כל סעיפי ההסכם כמעט לא קוימו מצידם, הפיצויים הולנו, השכר האחרון כנ"ל (בסוף קיבלתי אבל לקח זמן), נותק לי קו הטלפון שניתן לי מטעם העבודה ומעוגן כשלי בחוזה - בלי הודעה מראש ועוד. הימים חולפים והתחזקתי נפשית ואני רותחת מכעס על העוול. הכפישו את שמי, פגעו ביושרה שלי, הציגו בשימוע כביכול אירועים מאירועים שונים כאשר האשמים בהם, באו להעיד נגדי וכך גלגלו אחריות. מאחר ואני כבר התפטרתי ואני מחוץ למערכת אני מעוניינת לתבוע את המשתתפים בתביעות דיבה אישיות. הבעיות שאני רואה לפניי: 1. מדובר בשימוע, הבנית ששימוע הוא הליך שמגן על הנאמר בו. האם זה נכון בכל מקרה? 2. אם זה נכון, האם כשאני קוראת את החומר כתוב שעובד אחד מספר בשימוע שסיפר לעובד אחר על המקרה, והרי לספר לעובד אחר, לא מוגן מבחינת החוק, כמו תלונה למעביד, האם במקרה הזה ניתן לתבוע? 3. אם חלק מהעובדיםש דיברו נגדי הם עובדי קבלן, האם הסכם הסודיות שחתמתי מול הארגון שבו עבדתי לא תופס? 4. האם אני יכולה בכלל להפר את הסכם הסודיות בתביעות דיבה בעילה שהארגון שלי הפר את ההסכם קודם ( ויש לי הוכחות)? 5. האם במידה והדבר יגיע לבית משפט, אני אוכל לדרוש מהארגון שלי חומר, תדפיסים וכו' להוכיח את חפותי? 6. אני מבינה שיש מכתב שמוציאים קודם לנתבע, ובו מבקשים ממנו לחזור בו מכוונתו וכ', האם הנתבע יכול לומר שעצם העובדהש אני מאשימה אותו בשקר, משמעו הוצאת דיבה מבחינתי? 7. אם "כבר יצא לי שם" הבנתי שזו גם בעיה להוכיח נזק, אבל הנזק הוא מצטבר, כשמנהל מלמעלה מושך את החוטים ופתאום מתעוררות "תלונות" שביחד יצרו את "השם". האם כדאי להתחיל את זה, כלומר האם אפשר להוכיח שכל תלונה כזו היא נזק בפני עצמו למרות שכבר יש לאדם "שם"? 8. האם אני יכולה לבטל את ההסכם שנחתם ביני לבין הארגון שעבדתי בו על סודיות וכו'- בטענה שקיבלתי לידיי עדויות ונתונים חדשים שמעידים שהשימעו אל ההי תקין ולכן כל הסכם שנבע ממנו לא תופס? אני יודעת שנערכו בשימוע מס' אקטים לא תקינים, הן באופן קבלת ההצהרות ועוד, האם זה אפשרי? 9. אודה על קישור או התוויות ל"מהו שימוע תקין". אני לא רוצה לרוץ לעורך דין לייעוץ, מבלי לדעת ברמה הראשונית אם אפשר לעשות משהו ממה שאני מתכננת ואני אודה אם תוכלי להבהיר לי בגדול מה מתוך מה שכתבתי אפשרי ומה לא. אני חייבת להוציא את הצדק לאור ולגרום לאשמים לשלם על העוול הבלתי נסבל שנעשה לי, וכל יעוץ כרגע משמש לי עזר רב. תודה רבה, שרון

    • לא מתאים
      עו"ד רענן קריב | 02/12/2008 15:11

      פורום אינו מקום מתאים להפנית שאלות ברמת מורכבות ופירוט כזה. וגם לא להצגת 9 שאלות. זה עניין להתייעצות עם עורך דין, שיקבל את העובדות, יציג שאלות וייתן תשובות. את יכולה להשתמש באופציית הייעוץ האישי אם רצונך בכך.