חישוב פיצוי פיטורים

  • הרעת תנאים ופיצויים
    דליה | 02/12/2008 09:13

    אני שכירה בחברה מזה 6.5 שנים. עבדתי 8 שעות ביום - בשכר גלובלי. בעקבות קיצוצים, התחלתי לעבוד 5 שעות ביום. המעסיק הסביר לי שאם אחליט לעזוב, אקבל פיצויים מלאים עקב "הרעת תנאים". השאלה שלי היא: אם אני אעזוב אחרי חצי שנה או שנה - איך יחושבו הפיצויים ? לפי השכר הגבוה או הנמוך ? האם יש חישוב יחסי לפי כמות הזמן שעבדתי בשכר גבוה יחד עם השכר הנמוך ?

    • חישוב פיצוי פיטורים
      אורי (עוד לא עו"ד) | 02/12/2008 11:22

      דליה שלום, הכלל לגבי חישוב פיצוי פיטורים הינו מכפלת השכר האחרון כפול מספר השנים אבל יש מספר מקרים בהם יש חריגה מכלל זה. את מתארת את אחד המקרים, מקרה בו ישנן מספר תקופות עבודה מובחנות, עם היקף שעות שונה ו/או שיטת תגמול שונה ו/או שכר בסיס שונה (לפעמים גם תפקיד שונה) יש לחשב כל תקופה לחוד. דהינו, השכר האחרון או הממוצע של תקופה א' כפול מספר השנים שהיא נמשכה פלוס השכר האחרון של תקופה ב' כפול מספר השנים שהיא נמשכה וכו'... כדי להקל על ההבחנה בין התקופות, ניתן לערוך במועד המעבר מסמך כתוב תחת הכותרת "שינוי משרה" "שינוי הסכם עבודה" או כל דבר דומה (גם חוק הודעה מוקדמת, תנאי עובדה הולך בכיוון זה). לכן אם היחסים שלך אם המעסיק טובים ואת יכולה לבקש מסמך כזה, בקשי רק כדי שבסיום היחסים יהיה לכם תיעוד נח של הכוונה שלכם היום. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!