שווה בדיקה

  • שאלה דחופה
    אור | 01/12/2008 09:10

    יש לי שאלה לגבי אישה שעבדה בחברה שלנו במשך כשלוש שנים,וביולי יצאה לחופשת לידה ובאוגוסט ילדה,במקביל החברה ניקלעה לקשיים ובאוגוסט נכנס שותף בחמישים אחוז בחברה, שונתה שם החברה ומס הח.פ. שלה והפעילות המשיכה כרגיל היום היא צריכה לחזור לעבוד האם אנו מחויבים לקבל אותה לעבודה?אם לא מה כן חייבים לה והאם חייבים לה בחברה הישנה או החדשה?

    • שווה בדיקה
      אורי, (עוד לא עו"ד) | 01/12/2008 10:04

      אור שלום, מהפרטים בשאלה קשה לתת תשובה מדויקת, חסר תאריכים, תפקידים, מידע על מיזוג החברות, נסיבות החופשה וכו'... אבל אני יכול לתת עצה כללית (שאינה עצה משפטית ממש, כי אני לא עו"ד). במשרד התמ"ת יש פונקציה שנקראת הממונה על עבודת נשים. בין יתר התפקידים של הממונה הוא לאשר פיטורי נשים בהריון (בהתאם לחוק עובדת נשים). בנוסף לכך ולמרות שזה לא מוגדר חלק מהתפקיד של הממונה בחוק, הממונה נותן פסיקה מקדימה (pre ruling) בסוגיות שבסמכויותיו, דהינו מאשר קובע מראש האם חוקי או לא חוקי לפטר עובדות במקרים שמובאים לפניו (והסתמכות עליו נותן הגנה טובה אחר כך בהליך בבית הדין בעבודה). עצתי עם כך - פנה לממונה או לעו"ד המתמחה בתחום ומכיר את החלטות הממונה לעומק. בהצלחה, אורי