הרעה מוחשית בתנאי העבודה

  • הרעת תנאים
    יוסף | 01/12/2008 07:21

    אני עובד בחברת אבטחה למעלה מ 11 שנים כשמונה שעות ביום מישרה מלאה לאחרונה הודיעה המעביד שהוא מקזז את שעות העבודה ומאתה אני ועוד מספר חברים לעבודה באותו אזור נרד לשש שעות עבודה מה ניתן לעשות ? והאם זה חוקי

    • הרעה מוחשית בתנאי העבודה
      אורי (עוד לא עו"ד) | 01/12/2008 10:23

      יוסף שלום, מה שאתה מתאר נראה כמו "הרעה מוחשית בתנאי העבודה" במקרה שלך הורדה של 25% אחוז בהיקף המשרה, באופן חד צדדים ובניגוד לנהוג ארוך. לכן נראה שאכן מדובר במה שקרואי בלשון הציבור "הרעת תנאים", מה שאתה יכול לעשות זה: 1. להודיע למעסיק שאתה רואה בכך הרעת תנאים ואם הוא מתעקש להמשיך אם זה, אתה מבין שהוא מפטר אותך. (גם הצעה לו כל סידור אחר שיהיה מקובל עליך ועליו) 2. הוא מתעקש לקצץ את היקף המשרה, אמור לו שהוא פיטר אותך ואתה תובעה לקבל פיצוי פיטורים ע"פ ס' 11א לחוק פיצוי פיטורים. 3. במקרה הצורך הגש תביעה בבית הדין לעבודה לקבלת פיצוי הפיטורים. חשוב, שתבין שהסעד שלך הינו להתפטר כאילו פיטרו אותך, דהינו "ללכת בבית" עם פיצוי, חשוב טוב לפני שאתה עושה את זה האם זה מה שאתה רוצה. מצד שני, לעמוד על הזכויות שלך ולדרוש שלא יפגעו בך אף פעם לא מזיק, אתה תמיד יכול לנסות רק את שלב 1 הנ"ל ואם לא עוזר לוותר. בהצלחה, אורי

    • הרעת תנאים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 01/12/2008 15:41

      ראשית, בטרם אתה עושה כל פעולה שהיא עליך להודיע למעסיקך בכתב כי באם לא ישיב את המצב לקדמותו בתוך X זמן לא תיוותר לך הברירה אלא להתפטר התפטרות שדינה פיטורים . באם זה לא עוזר אתה יכול להודיע על התפטרותך כמובן תוך מתן ההודעה המוקדמת שאתה צריך לתת עפ"י חוק.