סרוב בביטוח הלאומי

  • האם מותר למעסיק לדרוש 6 ימי עבודה בשבוע?
    ענבל | 30/11/2008 12:01

    אני כרגע חותמת אבטלה. הפנו אותי מלשכת תעסוקה למקום עבודה שדורש כל יום 9 שעות ובנוסף גם בימי שישי. אין לי אפשרות לעמוד בשעות עבודה כאלו מכיוון שמשפחתי גרה רחוק ממני ואני נוסעת אליהם בסופי שבוע (אחרי סיום העבודה ביום שישי לא אספיק להגיע לפני סיום התחבורה הציבורית). הצעתי למעסיק שאעבוד פעם בשבועיים בימי שישי או לחילופין שאוכל לקחת יום חופשי אחר במהלך השבוע פעם בשבועיים אך הוא לא הסכים לכך. הוא רשם לי בטופס שאני לא מתאימה בגלל אי יכולת לעמוד בשעות העבודה ובעקבות כך נרשם לי סרוב שמשמעו שאני מאבדת את הזכאות לדמי האבטלה. לפי הרשום באתר הממשלה משרה מלאה מוגדרת כ 5 ימים בשבוע 9 שעות ביום או 5 ימים של 8 שעות + יום שישי. האם יש לי הצדקה להגיש ערעור על הסרוב? תודה מראש על ההתייחסות יום טוב ענבל

    • סרוב בביטוח הלאומי
      עו"ד אריק שלו | 30/11/2008 21:33

      אין לי ספק שבנסיבות אלו רישום הסירוב אינו תקין ובאפשרותך לערער עליו.

      • תודה רבה!  לת
        ענבל | 01/12/2008 02:10