השבת פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • השבת פיצויי פיטורים למעסיק
    חנן | 29/11/2008 08:44

    שלום ! פוטרתי ממקום עבודתי לאחר 8 שנים,המעסיק שלי מצא לי תפקיד חדש אולם ישנו פרק זמן של כחודש פלוס עד לכניסה לתפקיד החדש,הוצע לי לצאת לחופשה ללא תשלום עד לתחילת התפקיד החדש. אמרתי למעסיק שאני מעדיף לממש את הפיטורים לקבל את הפיצויים , לקבל דמי אבטלה ולהיות מועסק שוב מחדש. המעסיק טוען שמבחינה חוקית פיטורים וגיוס מחדש יוצרים לו בעיה שעל מנת לפטור אותה יהיה עלי להשיב את פיצויי הפיטורים ,האם יש אמת בדבריו?

    • השבת פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 29/11/2008 11:09

      סוגייה זו היא מעניינת. בעיקרון עפ"י חוק באם פוטרת והועסקת מחדש בתוך 3 חודשים רואים בכך כאילו לא פוטרת כך גם לעניין הותק וכו'.. כאילו המשכת לעבוד בתקופה זו. מכל מקום, המעסיק לא יכול לחייב אותך לשבת בבית חודש ללא מעש מבלי לקבל על כך תשלום, אם הוא מעונין שתשב בבית אז עליו לשלם לך בגין תקופה זו ואז כאילו ולא פוטרת. באם מדובר בתפקיד חדש וחישוב הוותק מתחיל מחדש אין כל מניעה להעסקה מחדש. מכל מקום- אינך חייב להסכים לתפקיד החדש ולהעסקה מחדש.

    • תשובה
      שיר ורד | 29/11/2008 18:05

      במקרה של פיטורים והחזרה לעבודה. לאחר 3 חודשים של ניתוק יחסים אין בעיה. פחות מ 3 חודשים, ישנן 2 בעיות. 1. אם לא תחזיר על המעסיק לחייב אותך בתשלום מס על הפצויים, המס לא יוחזר בעתיד כשתפוטר בשנית. 2. אם לא תחזיר והמעסיק יפטר אותך שוב,ושכרך יהיה גבוה יותר יתכן והוא יחוייב להשלים הפרש פצויים גם על התקופה הראשונה.