עובדת כ"א

  • מועסקת דרך שירות מנוהל, עזרה דחופה!
    מיכל | 26/11/2008 12:06

    שלום, 1.נקלטתי לעבודה כעובדת שירות מנוהל (חברת בת של חברת כח אדם גדולה). תלושי השכר שלי מונפקים ע"ש חברת כח האדם ולא חברת הבת. ביקשתי לדעת מדוע והאם אני נחשבת עובדת כח אדם. עברו מאז 8 חודשים וטרם קיבלתי תשובה. האם אני יכולה לדרוש להקלט לחברה לאחר 9 חודשים כפי שקובע החוק? 2.המשרה שלי הוגדרה כמשרת אמון, לפני כשבוע נדרשתי להתחיל ולהחתים כרטיס בשל היותי עובדת גלובאלית האם ההגדרות זהות? 3. החברה שבה אני עובדת יוצאת לחופשה מרוכזת בת שבועיים. האם חברת כח האדם יכולה לאלץ אותי לצאת? אציין כי אין ברשותי ימי חופשה בזכות. אודה לתשובתכם!

    • עובדת כ"א
      עוד עו"ד | 27/11/2008 01:44

      א. לא ניתן לענות לך מה הסטטוס שלך מבלי להיכנס לעובי הקורה בעניינך. רצוי כי תתחילי בחיפוש ברשת האינטרנט או מול מחלקת כ"א של החברה לגבי הגדרת החברה, כך לא יהיו לך עלויות ותדעי לאן הרוח נושבת ב. אין בעצם הדרישה להחתים כרטיס משום הרעה בתנאים, אלא אם יהיו לכך השלכות כלשהם... ג. בלי קשר וככל המעביד מפקח על שעות עבודתך ודורש ממך להחתים כרטיס, אולי זה יכול לפתוח לך פתח לטעון כי את עובדת שזכאית לתשלום בגין שעות נוספות וכולי. זה כמובן אקטואלי רק אם את עושה הרבה שעות נוספות ד. בעקרון המעביד יכול להחליט להוציא את העובדים לחופשה מרוכזת תוך מתן הודעה מוקדמת לנושא. מאחר ואין לך ימי חופשה צבורים, זה כבר מתחיל להיות בעייתי מבחינה חוקית מצידו ויתכן שהוא יידרש לשלם לך עבור ימים אלה מצד שני ולאור המצב במשק אני לא הייתי ממהרת ל"עלות טונים" אלא שוקלת להגיע עימו לפשרה היה ומקום העבודה חשוב לך. אולי רק חלק מימים החופשה ייחשבו לך כ"ימי חופשה בחוסר"... או כל סידור אחר שיהיה מקובל על שניכם בהצלחה

      • עוד אינפורמציה
        מיכל | 27/11/2008 08:44

        אני עובדת חברת STM טכנולוגיות של מנפאואר אך מקבלת תלושי שכר של מנפאואר כפי הנראה טעות כי הקולגות שלי מקבלים תלוש של STM כבר 8 חודשים אני ממתינה לתשובה מדוע ככה... האם בשל כך אני יכולה לדרוש קליטה לאחר 9 חודשים? תודה