איחור בתשלום פיצויי פיטורים מתוך כספי קרן הפיצויים

  • איחור (של חברת הביטוח) בפידיון כספי פיצויים
    uirnic | 26/11/2008 11:01

    לפני חצי שנה התפטרתי והמעסיק הסכים לשחרר לי את כספי הפיצויים. לפני שלושה חודשים ביקרתי אצל פקיד השומה ואספתי את כל האישורים והטפסים הדרושים ושלחתי אותי ל"קלי" (הסוכנות שלי). נאמר לי כי הכספים יתקבלו תוך 30 ימי עבודה. מאז עברו כבר 30 ימים עבודה מלאים (כולל חופשות וחגים) ועכשיו נאמר לי כי רק היום התקבלו הכספים בפידיון מחברות הביטוח ורק עוד שבוע אקבל אותם לחשבון הבנק. שתי שאלות: 1. האם זמן ההתנהלות הוא חוקי ותקין? ואם לא אז למי עלי לפנות? 2. ביחס לקריסה בשוק ההון - האם אקבל בדיוק את הסכום שעליו דובר לפני כמה חודשים לפני הפדיון בפועל (הסכום אותו אישר בפועל פקיד השומה לפי מסמכים מחברות הביטוח) או שמה ילבישו עלי את כל הירידות האחרונות האחרונות בשוק ההון ויגידו שהכספים ירדו? האם בכלל זה מושקע בבורסה? הרי מדובר בכספי פיצויים. תודה מראש על התשובות.

    • איחור בתשלום פיצויי פיטורים מתוך כספי קרן הפיצויים
      עוד עו"ד | 27/11/2008 01:48

      א. היה והמעביד שיחרר מכתב לקרן לפיה הפוליסה מועברת על שמך - הרי שהמעביד יצא מידי חובה ולכן תוכל להלין עליו אלא רק על חברת הביטוח ב. מאחר ויש נוהלים חדשים בחברות הביטוח, מה שהיה בעבר נהוג לקבלם תוך חודש, לוקח היום כחודשיים בכל מקרה של תביעה מול חב' הביטוח אין לתבוע פיצויי הלנה אלא רק נזקים שתוכל להוכיח, ריבית והצמדה... ג. לא ברור מתי שוחררו הכספים ומתי ניתנה הוראה. בכל מקרה יש לקרוא את הפוליסה ותנאיה מבחינת שיעור הכספים שמשוחררים