פיטורים לאחר שירות מילואים

  • פיטורין לאחר מילואים - אודה לתשובתכם
    נ | 26/11/2008 09:54

    אם עבדתי דרך חברת כ"א אצל מעסיק ולאחר מילואים הודיעו לי על פיטורין: במידה והמעסיק החליט לא להעסיק יותר פיזית, האם חברת כ"א יכולה לתת מכתב פיטורין רק 30 יום אחרי המילואים או כבר אחרי המילואים (עם התראה מתאימה)? במידה ופיזית אני לא נדרש להגיע יותר לעבודה – האם נדרש לשלם לי את כל התנאים הסוציאליים, כולל רכב וטלפון הן 30 יום אחרי המילואים והן בתקופת ההודעה המוקדמת שאחרי ה-30 יום?

    • פיטורים לאחר שירות מילואים
      עוד עו"ד | 27/11/2008 01:59

      א. קבל ח"ח. בתור אישה לבעל שעושה שירות מילואים קרבי 30 יום ויותר בשנה - אני מחזקת את ידך. לא כולם עושים . . . ב. החוק קובע חזקה כי פיטורים שנעשו במהלך שירותים מילואים, או אחריהם נעשו בשל שירות המילואים, קרי יש בינם לבין הפיטורים קשר. שירות מילואים הוא היעדרות של יומיים רצופים ויותר ג. מעבר לחזקה של איסור הפיטורים בשל מילואים נקבע כי אסור לתת הודעה מוקדמת או לחפוף תקופה זו עם 30 הימים בהם אתה "אסור לפיטורים" לאחר סיום שירות המילואים ד. רק ועדת התעסוקה יכולה לאשר חפיפה במקרה זה ולכן המעביד צריך לשלם לך עבור תק' המילואים + 30 יום לאחר תומם + הודעה מוקדמת שמגיעה לך לפי החוק או הסכם בינל לבין המעביד נ.ב: לאחרונה ניתן פסק דין שהעניק לעובד מילואים שפוטר לאחר שירות מילואים 5 משכורות, וזאת עפ"י התיקון שנעשה לחוק נ.ב אחרון: כאשר מדובר על עובדי קבלן, כ"א - עפ"י החוק חזקה כי המעביד בפועל הוא זה שפיטר אותך בהצלחה

    • שאלת המשך
      נ | 27/11/2008 08:56

      תודה על התשובה המפורטת. שאלות הבהרה: 1. המעביד בפועל (חברת כ"א) נתן לי הודעה בע"פ לאחר המילואים אך עדיין לא מכתב. האם המעביד בפועל (חברת כ"א) חייב לחכות 30 יום אחרי המילואים כדי לתת את ההודעה, או שיכול לפני בתנאי שנתן לי 30 יום + הודעה מוקדמת? 2. לאחר מתן ההודעה בע"פ לא נדרש ממני פיזית להגיע לעבודה יותר. האם אני זכאי לקבל תנאים כמו רכב+ סלולרי גם בתקופת 30 יום אחרי + הודעה מוקדמת?