תשובה

  • דמי הבראה
    דותן | 25/11/2008 21:10

    שלום רב ברצוני לדעת האם מגיעים ע"פ חוק דמי הבראה לכל עובד גם בעסק קטן, או שמדובר בהסכמים קיבוציים או אישיים כאלה ואחרים. או שתשלום זה נתון לשיקול דעתו של הבוס. אני עובד במשרה חלקית במקום עבודה קטן כשש שנים ומעולם לא קיבלתי דמי הבראה. תודה דותן

    • תשובה
      נעם מאור, עו"ד | 26/11/2008 09:21

      דותן שלום, תוכל להבין כמה כסף מגיע לך עבור דמי הבראה, מההסבר הבא: · בשנה הראשונה: 5 ימי הבראה. שנים 3-2: 6 ימי הבראה. שנה רביעית עד שנה עשירית – 7 ימי הבראה. · דמי הבראה מחושבים לפי חלקיות המשרה. אם אני עובדת בשירות לקוחות כפי שחושב לעיל כ24- שעות בשבוע במשך שנה, אני זכאית לדמי הבראה לפי החישוב הבא: 5 ימי הבראה כפול השווי ליום הבראה כפול 0.55 היקף משרה. · דמי הבראה משולמים רק לאחר שנת עבודה אחת. מי שעובד מעבר לשנה זכאי לחלק היחסי של תקופת עבודתו. למשל: עבדתי שנה ו10- חודשים. מגיעים לי: עבור השנה הראשונה 5 ימי הבראה כפול שויי יום הבראה עבור השנה השנייה 6 ימי הבראה כפול שווי יום הבראה. אולם עבור שנה זו מגיע לי רק 10 חודשים מתוך השנה השלמה, לכן 10 חלקי 12 כפול השווי. · מי שעדיין עובד יכול לתבוע רטרואקטיבית 7 שנים אחורה על דמי הבראה. מי שכבר לא עובד באותו מקום עבודה יכול לתבוע רק שנתיים אחורה מיום סיום עבודתו. למשל: אני עובדת מ1995- באותו מקום עבודה ומעולם לא קיבלתי דמי הבראה. אני יכולה לתבוע עכשיו, ב2002-, על כל דמי ההבראה שמגיעים לי 7 שנים אחורה. נניח שעבדתי מ1995- עד 2000 ואז פוטרתי. היום ב2002- אני יכולה לתבוע על דמי הבראה שלא שולמו לי בשנים 1998-2000, אך לא מעבר לכך.