תשובה

  • האם אפשר לפטר פועל ולא לשלם לו את המשכורת
    אבי | 25/11/2008 18:03

    נכון לעכשיו אני עובד אצל קבלן עשיתי משהו שלא הייתי צריך לעשות וחתכתי מהעבודה שעה לפני הזמן. עכשיו הוא גילה את זה והאשים אותי בנזק דימיוני של 4000 שקל שזוהי נגיד המשכורת שלי החודש עד כה. מה שזה אומר בעצם זה שהוא לא ישלם לי על החודש הזה בגלל "הנזק" שעשיתי לו והוא גם אמר שאם אני רוצה,אני יכול ללכת(להתפטר) ואת המשכורת הזאת אני לא אראה. ושאני יכול לנסות לתבוע אותו בבית דין על הכסף הזה.. חשוב לציין שאני עובד אצלו לפחות שנה. הבן אדם תקע אותי, אני באמת שלא יודע איך לאכול את זה. האם הוא באמת יכול לעשות את זה ולקחת לי את הכסף בגלל הטעות שלי, ומה עלי לעשות כדי לקבל את המשכורת שלי לחודש הזה.

    • תשובה
      נעם מאור, עו"ד | 26/11/2008 09:39

      אבי שלום,ע"פ הנתונים העולים מפנייתך נראה כי תגובתו של המעסיק אינה חוקית, המלצתי לך, שלח מכתב התראה למעסיק בדואר רשום, ולאחר תום המועד הנקוב במכתב, הגש תביעה לקבלת שכרך בבית הדין לעבודה.

      • שאלה נוספת
        אבי | 26/11/2008 20:44

        מה יהיה צריך להיות כתוב במכתב ההתראה שאני כותב למעסיק שלי.ואיזה פרוצדורה זה להגיש מכתב לבית דין לעבודהאפשר לבד או שצריך עו"ד על מנת לזכות בתביעה.