תשובה

  • זה דחוף לי,תודה
    סיגלית קירשנר | 24/11/2008 13:47

    ניגשתי לבוס כדי להודיע שאני רוצה לעזוב והוא שיחרר אותי. הוא אמר שלא מגיעיםלי 14 יום נוספים, משום שאני עובדת פחות משנה, האם זה נכון?

    • תשובה
      שלי שוסטר, עו"ד | 24/11/2008 14:04

      3. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן: (1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה -של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; (3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד דן דש | 24/11/2008 14:13

      סיגלית שלום, הכלל לגבי הודעה מוקדמת הוא שעם הותק עולה מכסת ימי ההודעה המוקדמת שיוזם ניתק הקשר חייב לתת לצד השני, עד לגג של חודש. ע"פ ס' 4 (1) לחוק במהלך השנת העבודה הראשונה המכסה עומדת על יום לכל חודש עבודה (דהינו עד 12 יום סה"כ). בנוסף, לפי ס' 2 (ב) ו5 "עובד המבקש להתפטר מעבודתו ייתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות" והוראות ס' 4 (1) הנ"ל יחולו בשינוי המתחייב. כך, לפי השאלה לא נראה שהמעסיק שלך חייב לך הודעה מוקדמת מכח החוק, באם קיים הסכם עבודה (כתוב, בע"פ או בנוהג מושרש) יכול להיות שקמה לך זכות, אך לשם קבלת עצה בנוגע להסכם כאמור על עוה"ד לראות אותו (או לקבל עליו פרטים באם הוא בע"פ). בהצלחה, עו"ד דן דש