תשובות

  • אי קיום תאי חוזה העסקה
    עומר | 22/11/2008 20:00

    שלום לפני כ8 חודשים חתמתי על הסכם עבודה עם מעסיק, לאחר חודש עבודה החליט המעסיק באופן חד צדדי להקטין את התשלומים הרשומים בחוזה, כיוון שכבר עברתי מקום מגורים בשל העבודה ואישתי התפטרה ממקום העבודה הקודם לא יכולתי לעזוב בלי למצוא מקום חילופי(מדובר בתפקיד בכיר). במהלך התקופה העברתי מיילים למעביד עם בקשה לעמוד בהתחיבויות אך בפועל לא קרה דבר(יש לי העתקים מהמיילים הללו). בימים אלו התחיל המעסיק בקיצוצים רוחביים ודורש קיצוץ של 25% בשכר לעובדי המטה (הדרישה לחתום על הסכם חדש). יש לי מספר שאלות: 1- האם אני יכול לתבוע אותו על ההפרשים מתחילת העבודה?האם ניתן לתבוע אותו על נזקים נוספים שנגרמו לי בשל אי עמידה בתנאי החוזה ?מה לדעתך סיכויי התביעה מבחינתי? 2-האם הוא יכול לחייב אותי לחתום על הסכם חדש ללא הסכמתי?,האם אוכל לטעון שהסכם כזה נחתם תוך כדי לחץ ולכן הוא מבוטל? 3-במידה והוא מפטר אותי, האם בתקופת ההודעה המוקדמת כל התנאים ישארו- רכב, טלפון? אשמח לקבל תשובה תודה יוני

    • תשובות
      שיר ורד | 23/11/2008 01:19

      1. לא ניתן להתייחס לשאלה ללא פרטים מדויקים של ההתחיבויות החוזיות , אופן ניסוחם, התעוד שנלווה להרעות התנאים , פרוט ההתכתבות ביניכם וכו. 2. אינך חייב לחתו על הסכם חדש, התרוץ של חתימה תחת לח בדרך כלל לא תופס וכל עוד אתה מוותר רק על זכויות חוזיות ולא זכויות חוקיות הויתור שלך תקף. 3. בדרך כלל אם המעביד משחרר את העובד מעבודתו בתקופת ההודעה מראש, זכותו לשלול את כל התנאים הנלוים בתקופה זו, אחרת בדרך כלל הם נמשכים. ישנם חריגים לשני הכוונים ויש לבחון את נוסח הסכם העבודה במדויק.