לטעמי מומלץ להעזר בעו"ד בנסיבות שת מתארת, באם את יכולה

  • סיום יחסי עובד מעביד בטלפון בזמן חופשת מחלה
    מיכל | 22/11/2008 11:57

    ציינתי בפני המעסיק שלי שאני חשה ברע הופיעו לי תופעות של כאבי ראש, לחץ ותשישיות שלא היו קודם. לקחתי חופשת מחלה מהרופא לבדוק אם סביבת העבודה היא הגורם לתופעות שאני חשה בהן. בזמן שהייתי חולה בבית יצרו איתי קשר מהעבודה בבקשה שאני אפקסס להם את המסמכים שהיו ברשותי כי הם זקוקים להם ויש להם לחץ ובלאגן .באותו רגע פיקססתי את המסמכים שהיו ברשותי. מיד לאחר מכן המנהל שוחח איתי ואמר שאם אני לא מגיעה רגע זה לעבודה כי "יש לו בלאגן רציני שאני לא אגיע יותר". אמרתי לו שאני לא יכולה להגיע היום.אני לא מרגישה טוב.לא עניין אותו. יש לציין שסביבת העבודה שבה עבדתי קיימת פגיעה בזכויות של עובד מהבחינה הזו שהסביבה לא בטיחותית, אין הנחיות לגבי בטיחות, סביבה לחוצה ולא מסודרת.אין הפסקה לאכול. תשלום המשכורת תמיד מעוכב. מצב בריאותי נפגע כתוצאה מהשהות במקום. רציתי לסיים את הפרשה בצורה יפה וטובה. לקבל את השכר שמגיע לי עבור עבודתי ולהמשיך בחיי. שלחתי מספר הודעות בנושא למעסיק ובתגובה להודעות ששלחתי לו הוא מאיים לתבוע אותי על גניבה ושימוש לא נאות במסמכים שהיו ברשותי וכמו כן מאשים אותי בהעלמות ויצירת קשר עם מתחרים. מה שלא היה ולא נברא. הוא החליט על דעת עצמו לא לשלם לי את המשכורת שמגיעה לי. בינתיים השכר שלי לא משולם ומעוקב, מובטלת וכמו כן מאויימת מצד המעסיק לתביעה עבור דבר שלא ביצעתי לא במחשבה ולא במעשה. מה עלי לעשות ?

    • לטעמי מומלץ להעזר בעו"ד בנסיבות שת מתארת, באם את יכולה
      עו"ד אקרמן לילך | 22/11/2008 14:19

      להוכיח כי כל שהמעסיק טוען הוא נסיון להמנע מתשלום הפיצויים והשכר המגיעים לך אז ניתן להגיש תביעה. מכל מקום, פיטורים בטלפון אינם תקפים ודרשי בראשונה לקבל מכתב פיטורים כתוב. את יכולה להעזר בכפתור הייעוץ אישי באתר.

    • תגובה
      שיר ורד | 23/11/2008 01:27

      במסגרת הטיפול בתהנהגו המעסיק יש לבדוק את הפשרויות הבאות: הגשת תלונה במשרד התמ"ת כנגד המעסיק על הפרות הוראות בטיחות . תביעת פיצויי נזיקים מן המעסיק עקב בעיות בריאות שנגרמו לך עקב עבודתך שם. הגשת תביע לביטוח לאומי בגין מחלת מקצוע. מנגד יש לקחת בחשבון שאם נטלת לביתך מסמכים ש המעסיק ללא אישור בכתב יש כאן הפרת משמעת חמורה, שיכולה לפגוע בחלק מהזכויות המגיעות לך. בנוסף, מוצע שאם את מחפשת עבודה במקום אחר, תשתדלי להמנע מלעבוד אצל מתחרים וגם אם מחוסר ברירה תעשי זאת, אסור לך להעביר להם כל מידע הנוגע למעסיקך הנוכחי.

      • תגובה
        מיטל לוי | 23/11/2008 19:36

        מה בנוגע להלנת שכר עובד