לצערי הנסיבות שתיארת והשתלשלות העניינים

  • תוקף התפטרות
    ktoren | 22/11/2008 11:01

    ביום 16-11-08הודעתי למעביד בעל-פה על כך שאני עוזב בסוף החודש והלכתי בכעס באותו רגע 14:00 לפני סיום יום העבודה. מעבידי הוציא לי מכתב ושלח אותו אלי עם אחד מהעובדים ובוא הוא מציין כי הוא קיבל את הודעתי והוא שומר לעצמו את הזכות לוותר על ימי ההתראה שנתתי לו ובמידה והוא יוותר הוא ישלם לי את יתרת הימים עד לסוף חודש כפי שהודעתי לו .באותו יום בשעות הערב הגעתי למשרדו עם רעייתי והחזרתי לו את המכתב ואמרתי לו שלא התפטרתי ושאני לא התכוונתי התפטר ולוותר על פיצויים של 5 שנים ואם הוא רוצה שאני ילך שיוציא לי מכתב פיטורין ושישלם לי את הפיצויים. הוא סיפר לי שלפני 4 ימים לפני הודעתי פנה אליו עובד והציע עצמו לעבודה לתפקיד כמו שלי מעבידי דחה אותו אך לאחר הודעתי הוא זימן אתו וסיכם איתו על מועד התחלת עבודה ושאנני יכול להתחרט לאחר שהוא סיכם עם עובד אחר וזה מאוחר מידי. השארתי את המכתב שהוא מסר לי והלכתי הבייתה, למחרת הופעתי לעבודה ועבדתי כרגיל. ביום 21-11-08 התקשר המעביד לנייד שלי ואישתי ענתה והוא מסר לה שהוא מבקש שלא אגיע לעבודה ביום ראשון והוא ישלם את יתרת הימים עד לסוף החודש. אשתי שוב אמרה לו תוציא לו מכתב פיטורים ותן לא את הפיצויים והוא ילך הוא שוב אמר אני לא פיטרתי אותו זו היתה החלטה שלו ואני לא יכול לשנות דברים מכוון שהעובד החדש שסיכמתי איתו על התחלת עבודה הודיע כבר למעבידו שהוא מתפטר. שאלתי איך עלי לנהוג במקרה זה ואם המעביד חייב לי פיצויי פיטורים ואם הודעת התפטרות בעלפה בשעת בכעס זה תופס, ומה הם הזכויות שלי במקרה כזה. אודה לכם לתגובתכם המהירה.

    • לצערי הנסיבות שתיארת והשתלשלות העניינים
      עו"ד אקרמן לילך | 22/11/2008 14:21

      מראים כי אכן יכל המעסיק לחשוב כי התפטרת ואף הסתמך על כך והעסיק אדם אחר, סיכוייך אינם גדולים לטעמי.

      • תודה לתגובתך המהירה
        ktoren | 22/11/2008 15:30

        האם התפטרותי תקפה גם כאשר למחרת בערב החזרתי את מכתבו של המעביד והודעתי לו שלא התפטרתי ושזה היה רק בשעת כעס.

        • מכיוון שהוא באותו יום העסיק עובד חדש הוא
          עו"ד אקרמן לילך | 22/11/2008 16:59

          יוכל לטעון כי הוא הסתמך על דבריך, אתה התפטרת וחזרת בך מכך הוא לא מחוייב לקבל את החזרה שלך מההתפטרות, שוב כפי שאמרתי תוכל להכנס למאבק משפטי ולטעון כי זה היה בשעת כעס בע"פ ולא בכתב וכי חזרת בך מייד, אך זה לא מקרה ודאי...

    • האם התפטרותי תקפה גם כאשר למחרת בערב
      ktoren | 22/11/2008 15:42

      האם התפטרותי תקפה גם כאשר למחרת בערב החזרתי את מכתבו של המעביד והודעתי לו שלא התפטרתי ושזה היה רק בשעת כעס.

    • תגובה
      שיר ורד | 23/11/2008 01:34

      העובדה שהודעת התפטרות ניתנה בזמן כעס איננה מספקת עילה לביטול הודעת ההתפטרות. ישנן נסיבות בהן הודעת ההתפטרות נתנה מתוך כעס והיתה מיידית (כלומר נטישת העובד את מקום העבודה) , במקרה כזה, חזרה של העובד מהתפטרותו באותו יום או מייד בבוקר שלאחריו תתקבל כחזרה לגיטימית (תוך התיחסות למהות הויכוח והאם היה מוצדק להגיב באופן חריף וללא שיקול דעת). בעיקרון הודעת פיטורים או התפטרות יש לתת בכתב, אך בתי הדין מכירים בדרך כלל גם בהודעות הניתנות בעל פה במיוחד כאשר בוהדעת ההתפטרות נאמר מועד סיום העבודה המדויק.