ימי החופשה הם אישיים ומטרת החוק היא שינצלו אותם

  • ימי חופשה
    דב | 21/11/2008 08:02

    שלום רב לצוות, עמית לעבודה מוכן להעביר לי ימי חופשה שלו שנצברו ושהוא לא יכול לממשם - האם יש בעייה כלשהי ? ? הוא מוכן להעביר את זה בכתב לבוס, ומסר לי שקודם אדבר עם הבוס ואמסור לו על כך. האם יש אפשרות שאתקל בסרוב מצידו של הבוס , או שאין בעייה ? ? לתשובתכם המהירה אצפה בטרם אטפל בנושא זה. בברכת שבת שלום, דבי

    • ימי החופשה הם אישיים ומטרת החוק היא שינצלו אותם
      עו"ד אקרמן לילך | 22/11/2008 14:26

      המעסיק רשאי לסרב לבקשתך

    • תגובה לימי חופש
      דבי | 22/11/2008 16:45

      הי שלום לך עו"ד לילך היקרה, זה נכון, אך אותו עמית צבר חופשה ומוסר שאין לו תוכניות כרגע ונימסר לו שבאם לא יקח אותם זה יילך לאיבוד , ואני שיש לי מס' ימי חופשה שליליים ומנסה להגיע בימי שישי לעבודה ע"מ לכסות זאת, הוא מוכן להעביר אלי מס' ימים מה רע בכך ? האם יש איסור בכך ? זאת השאלה ? ? נכון שמטרת החוק הוא שינצלו את החופשה אך הוא טוען שמס' ימים מספיקים לו (ואכן הוא ניצל מס' ימים) ומוכן להעביר את השאר - שוב, האם החוק אוסר על כך ? ? מה רע בכך - הרי באם לא ינצל זאת הם יימחקו - לא חבל ! ! תודה כל תשובתך, דבי

      • החוק לא אוסר זאת ולא מאשר זאת, החוק מדבר על ימי חופש
        עו"ד אקרמן לילך | 22/11/2008 17:02

        לעובד, באופן כללי אני סבורה כי המעסיק יכול שלא להסכים לכך ונראה לי מאוד לא סביר שהוא יסכים לכך, ימי החופש הם אישיים ואם העובד לא ניצל אותם ומנגד את ניצלת יותר משהגיע לך מדוע על המעסיק "לפצות" אתכם על כך.? לטעמי אם הוא עושה זאת זה מנחמדותו בלבד... לא בכדי קבע החוק כי לאחר תקופה מסויימת ימי החופש לא ייצברו יותר ע"מ שהם ינוצלו לא ע"מ שיעברו לאחר.