ניתן לפנות להסתדרות אך מכל מקום,

  • דחוף-נראה לי שמרעים את תנאי בכוונה. מה לעשות?
    קרן | 19/11/2008 13:56

    אני עובדת בסופרמרקט כשלושה חודשים לפני כחודש בערך הלנתי בפני מנהלתי לגביי נוהלי עבודה שלא הוסברו לי ושבעקבותיהם הורד לי סכום מסויים מהמשכורת איכשהו העיניין מסתבך מפה כי היא טענה שצעקתי עליה התנצלתי למרות הכל אך מאז יש לי פחות משמרות ושולחים אותי מוקדם מהרגיל הביתה וגם סכום הכסף שהורד מהמשכורת והובטח שיוחזר לי לא קיבלתי.אתמול הורדה לי משמרת (של היום) על ידה בטענה שבגלל ששאלתי אם ניתן להחליף אותי ביום שישי הקרוב עקב בדיקה רפואית רק לחצי יום.לכן הורידה לי גם את יום רביעי וגם את יום שישי. מה עושים?איך מוכיחים את היחס המשפיל של המנהלת ושל מנהל הסניף שמצדד בה(פניתי גם אליו לקבל תשובה)?למי ניתן לפנות/כדאי בחברה עצמה?

    • ניתן לפנות להסתדרות אך מכל מקום,
      עו"ד אקרמן לילך | 19/11/2008 15:17

      עצתי היא להתחיל ולתעד את כל הדברים את השעות שמורידים לך, את השיחות וכו'...

      • אני רוצה לתקן את המצב ולא להחמיר אותו
        קרן | 19/11/2008 16:02

        כיוון שאני אמורה להודיע על כך שאני בהריון ואני חוששת שאם יגלו את רצוני לתבוע יפטרו אותי.קראתי שבמקרה של הרעת תנאים יש להתרעות את המנהל ולאפשר לו לתקן את המצב העיניין שהתרעתי אך משמרות שהורדו לי היא בטח לא תשלם לי את השכר על כך. השאלה אם יש לי איזה שהוא בסיס /אסמכתא שאוכל לדרוש בגינה תשלום עבור הורדת המשמרות שהורדו ללא סיבה למרות ושלא נכחתי בהם? דבר נוסף האם היית ממליצה או שזה אפשרי מבחינה חוקית להגיע למקום העבודה למרות שהודיעו לי לא להגיע למשמרת? אני צריכה הדרכה לפני שאני נכנסת לתהליך משפטי מולם. והאם זה הזמן הנכון להודיע על הריוני(אני נמצאת באמצע חודש רביעי) למרות תחושתיי שההתרחשויות מכוונות על מנת שאתפטר בעצמי.

        • תגובה
          שיר ורד | 19/11/2008 18:45

          בשלב זה, רק תנהלי תעוד מדויק של הארועים המתרחשים (רצוי גם להקליט במידת האפשר). לא לנקוט בשום הליכים משפטיים ולא לנסות להעמיד אותם על כך שהם לא בסדר (כי הם רק דופקים אותך יותר). במידה ויפטרו אותך, תוכלי להגיש תביעה על כל הפרה של החוק. מאחר ואת עובדת רק 3 חודשים, הם לא צריכים אישור כדי לפטר אותך, ולכן חשוב להמנע מחיכוכחים איתך. אם את עדיין לא בחודש השני להריון, דחי את ההודעה עד לחודש החמישי לאחר 6 חודשי עבודה, אחרת תודיעי במידה ואת צריכה לצאת לבדיקות לצורך ההריון וכדומה. תנסי להלקיט כל התבטאות שלהם המעידה על יחס שלילי להריון, אם יפטרו אותך זה עשוי לעזור בתביעה על פיטורים לא חוקיים. התרעה על הרעת תנאים רלבנטית רק לעובדים שעבדו מעל שנה ורוצים להתפטר ולקבל פצויים.

          • מסכימה עם כל מילה... הנתון שאת בהריון משנה את התמונה..  לת
            עו"ד אקרמן לילך | 19/11/2008 18:59