תשובה

  • אי תשלום שכר עבודה
    מלי | 17/11/2008 23:25

    אבי עבד שנה שעברה בתעשייה האוירית במשרה כלשהי מטעם כח אדם בשם top-men . המשרד פשט את הרגל והאחראי על אבי ברח. אבי לא קיבל שכר של חודש וחצי, למרות שהביאו לו תלוש משכורת. הוא התקשר המון למשרד ולאחראי, אך ההוא לא ענה. אבי נסע למקום העבודה מס' פעמים וחזר ללא כל תשובה ומענה. המפעל שבו עבד לא לקח על עצמו שום אחריות, וטען כיי על אבי לפנות לכח האדם, אך ההוא כפי שאמרתי ברח והחברה פשטה את הרגל... אבי איבד כבר את תקוותו והזמן עבר (עברה שנה מאז). השאלה שלי היא מה אני אמורה לעשות כדי לעזור לאבי?

    • תשובה
      שלי שוסטר, עו"ד | 18/11/2008 12:12

      בפסיקה נקבעו מבחנים לבדיקת קיום יחסי עובד מעביד. במקרה שלך יש צורך לבדוק אם המבחן מתקיים קרי, לראות אם ניתן לראות בחברה שעבד אבך כמעסיקה. במידה וכן, ניתן יהיה לדרוש את התשלום מהחברה.