שתובה

  • שעות נוספות + תורנות
    רותם | 17/11/2008 08:33

    שלום רב במסגרת עבודתי אני נאלץ יום כן יום לא ושבת כן שבת לא להיות תורן(מעין כוננות) בבית לע"מ לתת מענה לגופים שונים בכל שעה החל משעה 1730 ביום חול ובמהלך ההשישישבת/חג, במסגת השכר שלי אני מקבל תשלום נפרד עבור שעות נוספות גלובליות בסך 2820 ש"ח(ברוטו) שמהווה כ60 שעות נוספות, בעבודה אני נמצא פיסית כ210 שעות מה שמותיר 36 שעות נוספות . שאלתי היא: 1.האם מגיע לי תשלום על העבודה מהבית ועל כך שאני כבול לתורנות וחייב לתת מענה, דבר המונע ממני לעשות דברים פשוטים כמו לצאת לסרט מחשש שאני אקבל טלפונים(ואני מקבל טלפונים כל הזמן) ואיך מחשבים זאת. מאחר וכמות שעות העבודה והכוננות היא הרבה מעבר לשעות הנוספות שאני מקבל. תודה מראש.

    • שתובה
      שיר ורד | 17/11/2008 09:11

      רק בית דין יוכל לקבוע האם אתה מקבלת תשלום הוגן על שעות נוספות, האם יש לשלם בנוסף עבור הכוננות וכמה. כדי לתבוע בגין השעות הנוספות העודפות, עליך לעשות רישום מדויק של שעות עבודתך במשרד ובבית. מאחר ומשולם לך גלובאלית על מקסימום השעות הנוספות המותר על פי חוק, אזי אם אתה עובד יותר המעסיק עובר על החוק בהעסקתך במשרה בהיקף כה גדול. יש גם לבדוק שהשכר בגין השעות הנוספות הגלובאליות הוא לפחות 125% * 60 * שכר שעה רגילה.

      • תודה על התשובה אבל..
        רותם | 17/11/2008 11:13

        אני לא מחפש ללכת לבית דין אני מעונין לדעת אם יש לי על מה לפנות למנהלים ע"מ לשפר/לתקן את השכר ואת מרכיביו בהתאם למה שאני בפועל עושה אל מול מה שמשלמים לי, והאם ע"פ החוק ,העבודה מהבית(במהלך תורנות) נחשבת לעבודה לכל דבר

    • נקבע בפסיקה לא אחת כי שעות כוננות הם שעות עבודה לכל דבר  לת
      עו"ד אקרמן לילך | 17/11/2008 12:57

      • לא מדויק
        שיר ורד | 17/11/2008 18:28

        בפסיקה נקבע כי שעות כוננות הן שעות שעליהן יש לשלם תשלום חלקי (כל עוד העובד רק בכוננות ואיננו נקרא לבצע עבודה, גובה התשלום החלקי , משתנה מספק דין למשנהו , לכן לא ניתן להתייחס עליהן כשעות עבודה לכל דבר.

        • השעות כוננות הם יותר נכון תורנות בית
          רותם | 18/11/2008 10:34

          שבה אני אמור להיות זמין למענה בכל נקודת זמן(ותמיד אני יש עבודה, רק שזה מהבית) ,האם זה כן נחשב לשעות עבודה? דרך אגב תודה רבה על כל התשובות.