תגובה

  • פירוק זמני ע"י עובדים - חופשת לידה
    נו | 07/11/2008 11:40

    אני אמורה לחזור מחופשת לידה בשבוע הקרוב. גיליתי שבזמן שהייתי בחופשת הלידה פוטרו רוב העובדים בחברה ולחלקם לא שולמו משכורות כבר כחודשיים. שהתקשרתי למשרדי החברה ואף הגעתי פעמיים נאמר לי שכרגע אין עבודה והם אינם מוכנים לתת לי מכתב פיטורים מכיוון שאסור לפטר אותי במשך ה60 יום הקרובים+ 30 יום הודעה מוקדמת והם פשוט מחכים אני אתפטר. יש לציין שמבעוד שבועיים המשרדים יחדלו מלפעול במקומם הנוכחי ואין לי מושג לאן יעברו. כמו כן ידוע לי שקבוצת עובדים מתארגנת לפנות לבית משפט המחוזי ולהוציא צו פירוק לחברה 1 האם אני יכולה לדרוש דמי אבטלה בלי מכתב פיטורים ולאחר חופשת לידה 2. האם הצטרפות לתביעת הפירוק היא לא בעוכריי ? 3. והאם אחרי שיוצא צו פירוק אוכל לדרוש את הכספים שחייבים לי ( ימי חופשה פיצויים דמי הבראה וכו) מביטוח לאומי מבלי להצטרף לתביעה?

    • תגובה
      שיר ורד | 08/11/2008 22:11

      1. ניתן לתת לך מכתב פיטורים לאחר בקשה וקבלת אישור של המפקחת על עבודת נשים, אם החברה נסגרת ופוטרו כל העובדים האישור יינתן. 2. את יכולה להתחיל לחתום אבטלה ללא מכתב פיטורים, אך כל עוד לא תקבלי מכתב כזה לא תקבלי דמי אבטלה. 3. לשאלות נוספות בנושא דמי אבטלה וביטוח פשיטת רגל פני לפורום ביטוח לאומי. 4. אם לא יחזירוך לעבודה ולא תקבלי מכתב פיטורים , תודיעי להם בכתב על נכונותך לחזור לעבודה ודרישה להעסיקך מיד בתום חופשת הלידה, מיד לאחר מועד תשלום השכר הקרוב ואם לא תאושר בינתיים בקשה להקפאת הלכיים או פרוק תגישי תביעה לתשלום שכר.