תשובה

  • פגיעה בהיקף המשרה בהריון
    גלית | 05/11/2008 20:40

    אני עובדת שעתית כמרפאה בעיסוק במשך שנה במכון להתפתחות הילד בהיקף של 14 ש"ש (התשלום הינו שכר שעתי מלא עבור ביצוע בפועל וחצי מהשכר במקרה של ביטול הטיפול מצד המטופל- אם כי מצב של ביטולים הינו די נדיר). כעת אני בחודש השישי להריון. המכון עומד להיסגר בעוד מספר חודשים מסיבות שונות- ביניהן הפחתה בכמות המטופלים. בשלב זה הוחלט כי בתקופה שעד לסגירת המכון לא ישלמו לי כלל עבור שעות ריקות (בהן לא שיבצו מראש טיפולים) באמצע יום העבודה. יש לציין כי במקביל עובדות במקום מרפאות בעיסוק נוספות המועסקות בתקן של משרה ועל אף שגם מערכת הטיפולים שלהן די ריקה לא הורדו מספר שעות העבודה שלהן וממשיכים לשלם להן את אותו השכר כאילו המערכת שלהן מלאה. שאלתי היא: האם כיוון שאני עובדת שעתית ניתן לצמצם את היקף המשרה שלי כשאני כעת בחודש השישי להריון? יש לציין שהדבר ייפגע כמובן באופן משמעותי בתשלום ל "חופשת הלידה"

    • תשובה
      שיר ורד | 05/11/2008 20:58

      מכיוון שאת בהריון ועובדת שם מעל חצי שנה, אין להקטין את היקף משרתך או לפגוע בשכרך ללא אישור של המפקחת על עבודת נשים. בהנחה שלא בוצעה פגיעה דומה בעובדות אחרות, סביר שהבקשה להקטנת היקף משרתך לא תאושר, (במסגרת הדיון שייערך אצל המפקחת, עלייך להדגיש שלעובדות אחרות באותו תפקיד לא בוטלו השעות הריקות מהשכר.