קבלה לעבודה

  • עוול בקבלה למשרה
    שי | 05/11/2008 18:55

    שמי שי גולן . אני מחוסר עבודה מזה כחצי שנה. בחודש האחרון נזדמנו לי שתי אפשרויות תעסוקה , והתחלתי בהליך של ראיונות ומרכזי הערכה. תוך כדי התהליך , נעשה לי עוול גדול ע"י אחת החברות ואני כותב לך כדי לשמוע את דעתך. וזו דרך השתלשלות האירועים : במשרה האחת , שנקרא לה משרה X , עברתי ראיון , מבחן אמינות וזומנתי לראיון אחרון שנקבע ל- 27/10/08 בשעה 12:00. במשרה השנייה , שנקרא לה משרה Y , זומנתי למרכז הערכה בתאריך 26/10/08 (יום לפני הראיון האחרון למשרה X) . ובכן , ביום א' 26/10/08 בשעה 08:30 בבוקר , הגעתי למרכז הערכה למשרה Y עם עוד כ-15 איש , לאחר כ-4 שעות שכללו :מרכז הערכה (הצגה עצמית , משימה אישית וצוותית , וסימולציות) נותרתי לבדי לראיון אחרון + מבחן אמינות . בתום יום המבדקים ולאחר כל הפרוצדורות , הודיעו לי שהתקבלתי למשרה , וכי עלי להגיע לחברה כדי לחתום על חוזה , ולהתחיל עבודה ביום א' שלאחר מכן (2/11/08). ובכן , בשלב זה ביקשתי מנציגי משרה Y , אפשרות להתייעץ עם אשתי ולמסור תשובה בתוך כיומיים. למחרת , ביום ב' (27/10/08) הגעתי לראיון הסופי למשרה X בשעה 12:00 . לאחר ראיון של כחצי שעה הודו לי שתי המראיינות , והודיעו לי שתשובה סופית תועבר אלי בימים הקרובים . בשלב זה , הודעתי למנהלת הצוות (המראיינת הראשית) שיש משרה שכבר התקבלתי אליה (משרה Y) וכי אני צריך לתת תשובה תוך יומיים למשרה זו. כמו כן ציינתי בפניה כי המשרה אצלם בחברה מעניינת אותי יותר (משרה X ) המראיינת חייכה אלי והבטיחה תשובה בתוך פרק זמן זה. עוד באותו ערב התקשרה אלי המראיינת ממשרה X , והודיעה לי בשמחה שהתקבלתי למשרה , וכי תוך יום יומיים אדרש להגיע למרכז החברה לחתום על חוזה עבודה. הודיתי לה על האמון ושמחתי מאוד. למחרת בבוקר התקשרתי לנציגי משרה Y , והודעתי להם כי מצאתי משרה אחרת . באותה הזדמנות הודיתי להם על הכול. יומיים לאחר מכן (29/10/08) , קבלתי במקרה טלפון מלשכת התעסוקה , בו הודיעה לי הפקידה כי לא הגעתי לחתום אבטלה ביום א' (27/10/08) בין 11:30 ל-12:30 . הסברתי לפקידה שבאותה שעה הייתי בראיון עבודה למשרה X , ולכן לא יכולתי להגיע. הפקידה , הסבירה לי שיש אפשרות לקבל מאותה חברה אישור בכתב (עם לוגו החברה ) על שעות הראיון , וכך יוכלו לאשר לי את דמי האבטלה בגין אותו יום בו לא הגעתי לחתום . מייד הרמתי טלפון לנציגת משרה X , ושאלתי מה קורה , ואם תוכל לנפק לי אישור לגבי הראיון שנערך כולל שעות הראיון. היא אמרה שהיא צריכה לברר זאת עם הממונים עליה . באותה נשימה , היא גם הסבירה לי שיש עוד מבדק קטן שאני צריך לעבור בחברה . בשלב זה , הזכרתי לה שהיא התקשרה יומיים לפני כן והודיעה לי שהתקבלתי למשרה , וכי על סמך זאת וויתרתי על המשרה אליה התקבלתי (משרה Y) . על כך אמרה נציגת משרה X , כי היא בטוחה שהמבדק לא יהווה בעיה , וכי זו רק פרוצדורה רגילה . היא הודיעה שתעביר לי את המבדק במייל כולל סיסמא . המבדק לא הגיע באותו יום (רביעי 29/10/08) וגם לא למחרת . ביום שישי התקשר אלי מנהל כוח האדם של חברה X , ואמר שהוא שולח אלי את המבדק. משלא הגיע המבדק גם במהלך השבת , התקשרתי ביום א' לנציגה ושאלתי מה קורה ? היא אמרה שהמבדק אמור להישלח. המבדק הגיע רק ביום א' ה-2/11/08 בבוקר . משהגיע המבדק , מלאתי אותו ושלחתי חזרה. הנציגה הבטיחה לי שתוצאות יהיו תוך שני ימי עבודה . לאחר יומיים ( יום ג' 4/11/08) ניסיתי לתפוס את נציגת משרה X כשלוש פעמים – אך היא לא ענתה (השארתי הודעה אחת) למחרת (יום ד' 5/11/08) ניסיתי שוב . הפעם היא ענתה , התנצלה שלא יכלה לחזור אלי , ומסרה לי שהיום תהיה תשובה. לאחר כשעה התקשרה נציגת משרה X , ומסרה לי כי המבדקים מורים להם שאינני מתאים לתפקיד זה. אני מצידי הייתי בהלם , אמרתי לה שוויתרתי על משרה בטוחה רק משום שהיא אמרה לי שהתקבלתי . היא החלה להתנצל ולומר שכל העניין הוא לטובתי , מכיוון שאינני מתאים למשרה כזו . השאלה שאני רוצה לשאול אותך אילן היא: האם יש לי עילה לתביעה ? הרי לא יתכן שלא יתקיים מושג האחריות האישית והקיבוצית במקרה שכזה . עלי לציין שמדובר בשתי חברות גדולות , ובשתי משרות דומות אני מודה לך מראש שי גולן.

    • קבלה לעבודה
      אריק שלו | 07/11/2008 20:31

      לאחר קבלתך לעבודה לא יכלה החברה להמשיך לבצע פעולות סינון לתפקיד שקיבלת. הסתמכותך על קבלתך לעבודה הייתה סבירה וכל נזק שנגרם כתוצאה מהפרת הסכם העבודה שלך הינו באחריות החברה שקיבלה אותך. הקושי כמובן הינו הוכחת קבלתך ללא סייג לעבודה מקום בו טרם נחתם חוזה וכל הודעה הינה טלפונית בלבד.

      • ראיות
        שי גולן | 08/11/2008 00:26

        אמנם אין לי הקלטה , אבל ישנם רישומים שנוגעים ל: א) הראיון הראשון בתאריך 26/10/08 (כולל עדות אפשרית של המראינות שיוכיחו שאכן התקבלתי למשרה זו). ושאכן ביקשתי יומיים למחשבה(ישנו גם SMS עם ההזמנה לראיון זה) ב) בחברה בה נעשה לי העוול , ישנו רישום של כל כניסה ויציאה של כל אדם - ולכן אני יכול להוכיח שאכן הייתי שם למחרת בראיון ג) ישנה אפשרות לקבל מחברת הסלולר רישום של שיחות נכנסות ויוצאות , וכך להוכיח קשר עם נציגים שונים בזמנים שונים. ד) אפשר גם להוכיח ששתי המשרות היו שוות ערך בקירוב , והנטייה שלי לאחת מהן הייתה רק עניין של נוחות - לכן ברור שלא הייתי מסכן אחת לטובת השנייה , אלא בוחר בהזדמנות הקרובה ביותר. ה) ישנו המבדק אותו קיבלתי רק שבוע לאחר הראיונות במייל (נמצא אצלי במייל - נשלח מטעם החברה שביצעה את העוול עם לוגו של מנהל משאבי האנוש) . הרי לא יתכן שוויתרתי על המשרה אליה התקבלתי , רק כדי לעבור עוד מבדק שייסכן את סיכויי למשרה בכלל. כך שכאשר קיבלתי את המבדק - לא נותרה לי ברירה אלא לבצעו , מכיוון שהמשרה עליה וויתרתי כבר לא הייתה קיימת. אשמח אם תוכל לענות לי , ולומר לי מהם סיכויי בביה"מ. תודה מראש שי