תלוי איפה תפסו אותך

  • אי ביצוע שימוע בפיטורין
    אנונימי | 02/11/2008 14:29

    עבדתי במקום עבודה שנה וחודשיים, על פניו היה נראה לי כי היו מאוד מרוצים ממני, הראייה לכך היא שהעלו לי את השכר לאחר שנה ב- 15%, בנוסף נאמר לי לא פעם כי המקצועיות ומכאן התפקוד שלי הם מצויינים. כשבוע לפני ראש השנה התברר לי כי החלו לחפש לי מחליפה מאחורי הגב, כשפניתי למנהל שלי הוא הכחיש ובשיחה עם המנכ"ל ואיתו נאמר לי שלא מחפשים לי מחליפה וקיבלתי בכתב הודעה שנדבר על קונסטלציית המבנה הארגוני של מחלקתי מיד לאחר החגים וכרגע לא עושים דבר בעניין. מיד לאחר חג סוכות הראשון נהייתי מאוד חולה ולצערי הרב ביום מחלתי האחרון המנהל שלי תפס אותי מסתובבת בחוץ ולא צמודה למיטתי. למחרת פוטרתי לאתר, ובאותו היום החתימו כבר מישהי אחרת במקומי, מה שאומר שחיפשו לי מחליפה למרות שאמרו לי שלא. שאלתי: האם אני יכולה להוכיח כי לא נעשה פה הליך נכון של פיטורין?

    • תלוי איפה תפסו אותך
      שרון | 02/11/2008 15:44

      אם בדרך לקופת חולים , אזה יש אולי עילה לתביעה אם באתר בילוי, אז אולי תצליחי לקבל פצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת אם אלו לא שולמו לך.

      • אי ביצוע שימוע
        אנונימי | 02/11/2008 16:31

        ומה בקשר לעובדה שחיפשו לי מחליפה מאחורי הגב עוד לפני? ולא עשו לי שימוע?

        • תגובה
          שיר ורד | 02/11/2008 23:50

          כנראה שלא תצליחי להוכיח שחיפשו לך מחליפה מאוחרי הגב, ובודאי שזה לא יעמוד מול התנהגות שאיננה הולמת /הונאת המעסיק. לגבי שימוע, אין חובה חקוקה לבצע אותו, בעבר נהגו בתי הדין להחיל חובה כזו במקרים רבים, לאחרונה ישנה ירידה ממגמה זו.