הקנס חוקי

  • קנס בעבור הכשרה
    נטלי | 02/11/2008 11:16

    שלום יש לי שאלה בקשר לגביית קנס בעבור הכשרה. על פי החוזה שעליו נדרשתי לחתום כאשר נכנסתי לעבוד - התחייבתי לתקופת מינימום של 10 חודשים ובמידה ואני מפרה את התקופה הזו אני מחויבת בקנס של 1500 בעבור תקופת ההכשרה. כעת עברו 9 חודשים מיום תחילת העבודה ולכן נשאר חודש לתום תקופת ההתחייבת. הנקודה היא שכרגע הייתי בחל"ת של חודש (הם הציעו לי) והם טוענים שתקופה זו לא נחשבת לתקופה שכלולה בהתחייבות ולכן עבדתי בפועל לפי החוזה 8 חודשים (דבר שלא הסבירו לי לפני שיצאתי לחל"ת). בכל מקרה כרגע שהודעתי על פיטורין רוצים לקחת ממני סכום מלא של 1500 שקלים בעבור הפרת החוזה. חשוב לציין כי לא הייתה לי החודש משכורת ולכן אם יורידו קנס אין להם בדיוק ממה חוץ מקיזוז ימי חופשה. הם אמרו לי שאת היתר אני צריכה להביא להם בצ'ק או במזומן. השאלה שלי האם כל ההתחייבות הזו היא בכלל חוקית? לפי מיטב הבנתי כל סעיפי ההתחייבות הם לא חוקיים בעליל. מעבר לזה במידה ואני כן נדרשת לשלם קנס האם אני צריכה לשלם מלא? הרי עבדתי 8 חודשים רצופים שבהם כן קיבלו תמורה בעבור ההכשרה. דבר שלישי האם אני באמת מחוייבת להביא להם את השארית במזומן או בצ'ק? אשמח לתשובה נטלי

    • הקנס חוקי
      ישראל | 02/11/2008 15:59

      אבל בפסיקה נקבע שצריך להיות מתאם סביר בין יתרת תקופת התתחיבות לגובה הקנס שישולם בפועל. לכן , אל תשלמי להם כלום, אם יתבעו אותך (מעבר לעיכוב פדיון החופשה) תגישי תביעה שכנגד לתשלום פדיון חופשה ובמקביל,תסכימי לשלם רק עשירית מההתחיבות (ותתפשרי על חמישית ממנה)

      • מה שזה אומר
        נטלי | 02/11/2008 17:53

        שאם עבדתי 9 חודשים מתוך ה10 שאני מחוייבת עליהם אני לא משלמת את כל ה1500 אלא סכום יחסי... הבנתי נכון? זה מעוגן איפשהו?