סגירת חברה וחופשת לידה.

  • פיטורין עקב סגירת החברה וחזרה מחופשת לידה
    גליה | 02/11/2008 11:14

    אני עובדת בחברה 5 שנים. היום הייתי אמורה לחזור לעבודה בתום סיום חופשת הלידה שלי. עקב סגירת הסניף הישראלי קיבלו ביום ה' האחרון כול העובדים מכתבי פיטורין והם צריכים לעבוד (בצורה מצומצמת) בתקופת חודש ההודעה המוקדמת שלהם ולקבל את משכורתם + רכב+ תנאים סוציאלים. בשלן החזרה מחל"ד אני קיבלתי מכתב שרק עוד חודשיים אתחיל את תקופת ההודעה המוקדמת שלי אבל לא אדרש לבוא לעבודה אלא אקבל רק את שכרי הרגיל (ללא רכב וסוציאליות) בנתיים עלי לעבוד בחודשיים הללו כמו יתר העובדים ולהנות משכר רכב וסוציאליות, האם לא מדובר באפליה? נכון שאינם יכולים לפטר אותי כעת בשל החזרה מחל"ד, אבל אם לכל העובדים האחרים נתנו תנאים אחרים בתקופת ההודעה המוקדמת האם הם יכולים לתת לי תנאים אחרים? מובן לי שאצטרך להשיב את הרכב, אם לא אדרש להגיע לעבודה אבל מה לגבי תשלום עבור סוציאליות? ואם בגלל שלקחתי את הרכב הורידו לי שכר האם השכר צריך להחשב אחרת לצורך חישוב פיצויי הפיטורין? אודה לתשובתך

    • סגירת חברה וחופשת לידה.
      עו"ד רענן קריב | 02/11/2008 12:51

      שאלתך לא מובנת. מצד אחד כתבת שקבילת הוראה לא לבוא לעבודה. מצד שני כתבת: "בנתיים עלי לעבוד בחודשיים הללו כמו יתר העובדים ולהנות משכר רכב וסוציאליות". מה הורו לך?

      • פיטורין בתום חל"ד עקב סגירת החברה
        גליה | 03/11/2008 11:57

        ב-60 יום הקרובים מאחר שאסור לפטר אותי, חייבו אותי לבוא לעבודה וקיבלתי מכתב פיטורין לתאריך 1/1/09 עם חודש הודעה מוקדמת בתקופת ההודעה לא אצטרך לבוא לעבודה וישלמו לי שכר ללא רכב ותנאים סוציאליים . יתר העובדים בחברה קיבלו מכתב פיטורין כעת והם מיום ה' 30/10 בהודעה מוקדמת של חודש בתקופה זו הם מקבלים שכר+רכב+סוציאליות. והשאלה האם מותר להם לעשות אפליה בין העובדים בתקופת ההודעה המוקדמת? מה לגבי תשלום הסוציאלית בתקופה זו? נאמר לי כי אקבל שכר ללא סוציאליות??

    • תשובה
      שיר ורד | 02/11/2008 16:06

      1. בתקופת ההודעה מראש אין חובה לשלם תוספות סוציאליות ורכב צמוד אם העובד משוחרר מעבודה. 2. המעביד רשאי לבקש אישור לפיטורייך ללא תקופת המתנה של 60 יום כנדרש ובנסיבות שציינת כנראה שיאושרו הפיטורים מיידית (מאחר ואין קשר בינםן לבין הלידה וכן כל העובדים מפוטרים עקב סגירת העסק). לכן, גם אם נכונה לכאורה טענתך על אפלייתך בתקופת ההודעה מראש הניתנת לכלל העובדים, הרי למעשה את מופלית לטובה ומקבל חודשיים נוספים (אחד בעבודה ותשלום מלא ושני ללא עבודה ותשלום בסיסי). למעסיק יכולה להיות טענה מוצדקת נוספת והיא שתקופת ההודעה המוקדמת בתשלום מלא ניתנת לכלל העובדים לא כהטבת שכר, אלא משיקולים של צורכי העסק (סגירת פעילויות וניצול השכר שבלאו הכי משולם) וצרכים אלו יסתיימו קרוב לודאי בתקופה קצרה מחודשיים ולכן אין שום עילה לחייבך לעבודה בתקופה זו ובמקביל לא נוצרת חובה לשלם לך הטבות סוציאליות.