פגיעה בפרטיות

  • בקשת מעביד מעובד לחתום על ויתור פרטיות בעבודה לטוב
    אחד שיודע לשאול | 31/10/2008 11:08

    במקום עבודתי נתבקשנו לחתום על נספח לחוזה ההעסקה שבו אנחנו מוותרים על פרטיותנו לטובת יכולות ניטור של מקום העבודה לטובת שמירה על הבטחון והאבטחה. אני מצרף בסוף את הנוסח המלא של הנספח, אבל שאלתי היא האם העובד חייב לחתום? האם המעסיק יכול לחייב אותו לחתום על זה? האם זה חוקי בכלל לבקש מעובד לוותר על פרטיותו, גם אם מדובר באימייל והמחשב של מקום העבודה? האם ניתן לפטר עובד שמסרב לחתום? תודה רבה לכל העונים. להלן הנוסח המלא של הנספח: בהמשך להסכם שנחתם בינינו המסדיר את תנאי העסקתי בחברה הריני נותן זאת את הסכמתי לכך שבנוסף על הוראות הסכם ההעסקה וכחלק בלתי נפרד ממנו, יחולו בין הצדדים, החל ממועד חתימתי על גבי מסמך זה, ההוראות דלהלן: אמצעי ניטור א) העובד מצהיר כי ידוע לו שהחברה מפעילה אמצעי פיקוח, בקרה ומניעת זליגת מידע, לצורך אבטחת מידע, לצורך הגנה על קניינה ועסקיה ולצורך השמירה על כללי המשמעת והתחייבות העובד כלפי החברה על פי הסכם זה ועל פי כל דין. ב) האמצעים האמורים כוללים, בין היתר: מצלמות אבטחה הפזורות במשרדים, וכן אמצעים נוספים במסגרתם מפקחת החברה על השימוש הנעשה על ידו במחשב שיועמד לרשותו על ידי החברה, לרבות על תכתובות הדואר האלקטרוני של העובד, קבצים השמורים בו ובשרתי החברה, ולרבות פיקוח על השימוש שעושה העובד ברשת האינטרנט (להלן: "אמצעי הניטור"). ג) העובד מאשר כי הוא מסכים לשימוש באמצעי הניטור, לאיסוף מידע על ידי החברה באמצעות אמצעי הניטור (להלן, בסעיף זה: "המידע"), לתיעוד המידע ולעשיית כל שימוש על ידי החברה במידע, לרבות הצגתו כראיה במסגרת הליך משפטי. בחתימתו על הסכם זה, נותן העובד את הסכמתו המפורשת להפעלת אמצעי הניטור ולשימוש במידע כאמור, ומוותר בזאת על כל טענה נגד החברה בקשר לפגיעה בפרטיותו עקב אלה.

    • פגיעה בפרטיות
      עו"ד אריק שלו | 01/11/2008 10:18

      שלום רב, איני מוצא מניעה מצד מעסיק. כמובן שעובד שלא מוכן לאופן עבודה כזה יכול שלא לעבוד במקום.