אורך יום עבודה

  • הגדרת שעות יום עבודה בחוזה
    ליאת | 30/10/2008 18:22

    שלום, אני עובדת קבלן בתחום הייטק ובחוזה העבודה שלי מול המעסיק אני מחוייבת לעבוד 9.5 שעות כאשר 9 שעות מתוכן נחשבות כשעות עבודה וחצי שעה לטובת הפסקת אוכל. זהו כמובן חוזה עבודה אישי ותהיתי האם זה חוקי? אני עובדת מטעמם בחברת הייטק וסביבי עובדים מבתי תוכנה אחרים אשר חתומים ל 9 שעות עבודה ורק אני צריכה לעבוד כחצי שעה יותר על מנת לקיים את חלקי בחוזה. בתודה מראש, ליאת

    • אורך יום עבודה
      עו"ד אריק שלו | 01/11/2008 09:46

      שלום רב, אורך שבוע עבודה 43 שעות. באם את עובדת 9.5 שעות ויוצאת להפסקה של חצי שעה עדיין יש לך שעתיים נוספות בשבוע בגינם באפשרותך לדרוש שעות נוספות. חשוב לציין, בגין חציח שעת ההפסקה אינך זכאית לתשלום. לחבריך יש הסכמים אישים טובים יותר.

      • תודה על תשובתך, אם כך...
        ליאת | 01/11/2008 12:51

        האם למרות שמצויין בחוזה שהשכר הינו גם עבור שעות נוספות, זה עדיין חוקי? כלומר, האם מקום אמור יכול להגדיר כראות עיניו מהו אורכו של יום עבודה, כמה אחוז משכר הברוטו נחשב מבחינתו שכר "רגיל" (בסיס) וכמה אחוז נחשב כתוספת?