חוזה עבודה

  • חוזה עבודה
    ליה | 28/10/2008 21:48

    שלום. אני עובדת בחברה במשך 13.5 בתפקיד מתכנתת מחשב. כאשר התקבלתי לחברה לא חתמו איתי על חוזה בכתב,כל התנאים סגרנו בע"פ. עד היום לא היתה לי בעיה , וקיבלתי את כל מה שהובטח לי. היום המעביד שלי בא בדרישה לחתום איתו על חוזה בכתב. בחוזה הזה יש הרבה סעיפים שלא נראים לי (למשל זכות של מעביד לנצל אותי לפי רצונו בכל תפקיד שלפי דעתו מתאים לכישוריי בלי הסכמתי וכו'). הוא טוען שלפני כמה שנים יצאה חוק שמחייב אותו לחתום על חוזים אישיים עם העובדים. האם באמת יש חוק כזה?אני מצאתי באינטרנט שבשנת 2002 יצאה חוק של הודעה לעובד(תנאיי עבודה). אך חוק הזה מחייב את מעסיק להודיע לעובד על תנאיי העסקתיו ולא מחייב את העובד לחתום.אם אני מסרבת לחתום על חוזה האם יכולים לפטר אותי? אם מפטרים , האם יכולים למנוע ממני לקבל פיצויים, בטענה שהפרתי חוקי העבודה?

    • חוזה עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 29/10/2008 09:32

      המעביד אכן מחוייב לתת לך הודעת על תנאי העסקה אך אינו מחויב לחתום איתך על חוזה. העובד אינו חייב לחתום על חוזה כלשהו וזכותו של המעסיק לפטר אותך כי את אינך מוכנה לחתום על החוזה וכמובן לשלם לך את כל שמגיע לך. מכל מקום, באם יש בחוזה תנאים חדשים אשר לא סוכמו איתך ומהווים לטענתך הרעה בתנאי ההעסקה שלך, אינך חייבת לחתום, קחי בחשבון שהוא רשאי לפטר אותך שכן זכותו להחליט מה יהיו נהלי העבודה במקום ולשנותם כל עוד אין פגיעה בעובד.