המעביד הוא זה שקובע את מועדי החופשה

  • בעייה מול המעביד
    מאיר | 22/10/2008 08:12

    יש לי בחינות חודש הבא. והמעביד ידע את זה. אני עובד במשרה מלאה כולל מוצ"ש- חופשה שנתית המגיע לי 12 יום- תקנו אותי אם אני טועה. המעביד נותן שבוע- אין לי ברירה אני חייב לקחת 12 יום כמו שנותן לי החוק ומה עוד הוא ידע שהבחינות שלי בנובמבר. אני לא מתכוון לקחת את השבוע שנתן אלא יותר. אם יפטר אותי האם אהיה מתפטר בדין. הוא עבר עבירה פלילית בזה שלא אישר לי את החופשה השנתית. האם אני צודק? מה עליי לעשות??? רק לציין שביתרה צבורה יש לי 6 ימים לניצול אבל הבנתי בפורום שזה לא משנה ועדיין מגיעים לי 12 יום כחוק!!!

    • המעביד הוא זה שקובע את מועדי החופשה
      שיר ורד | 22/10/2008 08:56

      הוא בכלל לא חייב להתאים את מועדי החופשה למועדי הבחינות שלך אלא אם כן נקבע אחר בחוזה. אם תעדר ללא אישור המעביד יוכל לפטר אותך ויתכן שבית הדין יאשר שלילת פצויים מלאה או חלקית

      • זה לא צודק!!!

        המעביד ידע בע"פ אין חוזה שיש לי בחינות בנובמבר/ בבחינתי זה חוזה האם מגיע לי 12 יום על משרה מלאה?

        • חופשות
          דרור | 22/10/2008 11:40

          על משרה מלאה (43 שעות בשבוע) מגיע לעובד 5 ימים בשבוע 10 ימי חופשה ולעובד 6 ימים בשבוע 12 ימים. המעסיק רשאי לקבוע את מועדי החופשות בחודש האחרון של שנת העבודה בגינה נצברה החופשה או במהלך השנה שלאחריה. בהסכמת הצדדים ניתן לצבור חופשה לשנתיים נוספות. העובד לא יכול להכתיב למעסיק את מועדי החופשה וזה לא משנה אם יש לו בחינות , חתונה או מעבר דירה. כדי להבטיח מועד מסוים לחופשה יש להחתים את המעסיק על כך מראש (רצוי כחלק מחוזה העבודה). רוב המעסיקים לא יסכימו לכך והעובד יצטרך לוותר על דרישה זו.

          • תודה תודה אבל

            המקרה שלי שונה: יצאתי ללימודים המעסיק אישר זאת וידע שיש בחינות בנובמבר. עכשו הוא לא יכול לתת לי שבוע רק.

            • את מה המעסיק אישר?
              דרור | 22/10/2008 12:32

              את היציאה ללימודים? את שכר הלימוד? התאמת שעות עבודה לשעות הלימוד? התחיבות לתת לך 12 ימי חופשה בתקופת הבחינות? האם יש לך הוכחות לאישור כזה?

              • התפתחות!!!!
                צצ | 22/10/2008 12:38

                פוטרתי ברגע זה ואני מרגיש שירד לי סלע מהלב. אמר ישלמו כל מה שצריך. בגלל מס הכנסה האם ניתן לשלם לי את הפיצויים חודש לאחר מכן?כלומר הבראה החודש ואת הפיצויים חודש הבא.

                • תגובה
                  דרור | 22/10/2008 13:13

                  פנה לחשב החברה או ליועץ מס לגבי שיקולי מיסוי. מבחינת מס הכנסה חודש התשלום לא משנה, אך שנת התשלום עשויה לשנות. פצויי פיטורים פטורים ממס בחלקם או במלואם..

                  • פיצויי פיטורין פטורים ממס?
                    צצ | 22/10/2008 15:53

                    איפה זה כתוב? תודה

                    • בחוק מס הכנסה  לת
                      דרור | 22/10/2008 19:45

                      • האם אפשר לקבל לינק או סעיף?
                        ממ | 23/10/2008 00:07

                        תודה

                  • מה עכשו?
                    מאי | 22/10/2008 17:16

                    פיטר אותי וביקש ממני לכתוב מה אני רוצה: כלומר דמי הבראה. פיצויי פיטורין פטורים ממס. רק מה? בהמשך לשירשור. הוא מודיע לי חודש מראש ואני כבר שבוע הבא יצא בגלל שעליי ללמוד לבחינה. אז???

                    • תשובה
                      דרור | 22/10/2008 19:45

                      אתה בבעיה. אם תעדר בתקופת ההודעה מראש ללא אישור, אזי לא רק שהמעסיק לא יצטרך לשלם לך על תקופה זו, אלא גם יהיה רשאי לשלול ממך שכר השווה לשכר שהיית זכאי לקבל לו עבדת.

                      • הוא כבר אישר. האם אבקש שיכתוב לי את זה?  לת
                        ממ | 22/10/2008 23:43

              • כמה מגיע לי פיצוויים בעבור שנת עבודה?
                יי | 22/10/2008 12:53

                כיצד הם מחושבים? תודה

                • בדרך כלל שכר של חודש  לת
                  דרור | 22/10/2008 19:46