תשובות

  • התפטרות עקב מעבר דירה
    שרון אבוחצירא | 22/10/2008 00:28

    לצוות הפורום שלום. אני מועסק בחברה המעניקה שירותי דיאליזה מזה למעלה משלוש וחצי שנים. עקב שינוי בתפקידה של אישתי המשרתת בקבע עברנו דירה מעפולה לגדרה. יש לציין כי המעבר דירה בא כשנה מאז החלה אישתי בתפקידה וזאת עקב הצורך המציאת דירה מתאימה וכמו כן בכדי לא להוציא את ילדינו ממסגרת הלימודים, אך במידה ולא היינו עוברים דירה בתחילת שנת הלימודים הזו, חוזה העסקתה של אישתי היה פג ואישתי הייתה מפוטרת. כאשר פניתי לחברה בנוגע למעבר הדירה נדרשתי לכתוב מכתב התפטרות מכיוון שהסניף אליו הועברתי הינו תחת שם אחר בחברה (אך תחת אותו מנכ"ל ואותה הנהלה), בתחליה נמסר לי כי אני זכאי לפיצויים אך ונתבקשתי לציין במכתב ההתפטרות את זכאותי זאת (עקב מעבר דירה\ אך לא צויין בתחילה נושא תפקידה של אישתי). בהמשך נמסר לי כי אינני זכאי לקבלת הפיצויים. כאשר הודעתי כי המעבר הינו בעקבות שינוי בתפקיד של איש קבע נמסר לי כי מכיוון שעברה שנה מאז נכנסה לתפקיד עדיין אינני זכאי לפיצויים.לכן שאלותיי הן א. האם נכון הדבר שעקב כך שמעבר הדירה התעכב מהסיבות שאותן מניתי לעיל אינני זכאי כעת לקבלת פיצויים. ב. משעברתי לסניף החדש הופחת היקף המשרה ממלאה (100%) לחלקית (60%) ביוזמת המעסיק. האם הדבר נחשב להרעת תנאים?? לציין כי בחוזה שנחתם בעבר אני מחוייב לחברה להיקף משרה מלאה (144 שע') עד לשנת 2011 האם אפשר לטעון על הפרת חוזה מצד החברה? כעת אני נדרש לחתום על חוזה המעביר את התחייבויותי לסניף החדש האם לחתום?

    • תשובות
      שיר ורד | 22/10/2008 09:10

      1. הנוסח בתקנות לעניין זה איננו חד משמעי, לדעתי אתה זכאי לפצויים כי אין דרישה מפורשת שהמעבר יהיה סמוך לשינוי בתפקיד אלא רק עקב השינוי בתפקיד. 2. מאחר והתפטרת אתה לא נחשב כמועבר לסניף האחר (שהוא גם בבעלות אחרת) ולכן מדובר בהעסקה מחדש בתנאים שיוסכמו בין הצדדים.