בעיקרון אין מה לעשות

  • סכסוך בעבודה
    עובדת | 22/10/2008 00:09

    שלום רב סיימתי עבודה במוסד ממשלתי אחרי 10 שנים, באופן מחפיר ולאחר שימוע מסואב שנערך לי. בלית ברירה וכתוצאה מלחצים גם משפחתיים חתמתי על הסכם לא הוגן לסיום יחסי עבודה שגם הוא בוצע בצורה לא הוגנת. כך למשל הפיצויים עוכבו לי רק כי לא החזרתי ציוד (משהו קטן שאמרתי שאחזיר לאחר זאחזור מחופשה). ועוד דרישות שנכתמו בהסכם הפשרה. התיק לא הגיע לבית משפט אבל היו מעורבים עו"ד. גם לא הסםקתי לטעון את טענותיי נגד ההשמצות שהועלו נגדי בשימוע ומדובר בהאשמות קשות ביותר על מקצועיותי, והדבר מדיר שינה מעיניי בייחוד כשמדובר במוסד ממשלתי. יש לי הוכחות שהדברים שנאמרו על ידי באי השימוע שקריים. ושדבדברים אחרים סולפו ההוכחות והוסתרו תחקירי אמת. יש לי הוכחות מתועדות. שאלותי:ף איך היום כשאני חזקה יותר אני יכולה "לחזור" ולתבוע את זכותי להשיב (היא לא נלקחה ממני פשוט כבר הוצע הסכם הפשרה שנחתם בחופזה וזהו). האם אני יכולה לטעון שהיה חוסר תום לב לא לומר שימוע מעוות שרק היום לאחר שאספתי את הממצאים שלי אני רוצה לבוא בדברים כנגד המוסד (לא בבית משפט) אלא בהליך שבו לכל הפחות יודו בשימוע לא הוגן או יסירו את האמור מתיקי? אני אל מעוניינת בפצוי כספי וכו' קיבלתי המ שמגיע לי גם אם באיחור וגם אם אחרי צעקות השפלות ומה לא. אני רק רוצה שהצדק ייאצ לאור שאלו שנתנו הצהרות שקריות יימצאו אשמים וששמי ינוקה- מה שלא עשיתי בשעה המתאימה. עברו רק מס' שבועות כך שהברזל עוד חם. מה האופן הכי נכון לעשות זאת? זה בדמי ולכן תשובות בנוסח ההסכם נחתם וכו' לא תוכלנה לרצות אותי. אני אל ישנה ולא מתפקדת כי נעשה לי רצח אופי ועוול בלתי ישוער. למרות הזמןש עבר הכעס והתחושות הקשות לא נמוגות. איך הדבר עובד במוסדות כאלה, בלי לערב בית משפט, והאם אפשר גם לאחר הסכם פשרה שמסכם פיטורין ופיצויים בלי לציין שמישהו מהצדדים צודק ותוך השארת כל החומר בתיקי - לבוא ולטעון שהשימוע נעשה באופן לא הוגן (לא ההסכם! השימוע) ולכן אני רוצה הסכם מחודש או לפחות ניקוי מוצהר מההאשמות. תודה העובדת

    • בעיקרון אין מה לעשות
      שיר ורד | 22/10/2008 09:17

      במקרים חריגים במיוחד ניתן לפנות באחד או יותר מהצינורות הבאים: 1. תלונה במשטרה כנגד עבירות פליליות שנעשו במסגרת ההליך בעיקר כנגד המדינה ולאו דווקא כנגדך. 2. תלונה למבקר המדינה על עבירות בנוגע לטוהר המידות וכדומה. 3. תלונה לנציב תלונות אם קיים כזה. 4. פנייה לועד העובדים. 5. תלונה לנציבות שירות המדינה. 6 יציאה לתקשורת. בהעדר פרטים מדוייקים קשה להתייחס ולהציע המש התנהלו ספציפי.