יש בעיה מסוימת

  • פיטורין במהלך חופשת לידה
    אבא מודאג | 19/10/2008 08:34

    אני אב לתינוק מקסים בן שבועיים. אישתי ואני החלטנו לפצל את חופשת הלידה כך שאני כגבר לוקח חופשת לידה של 5 שבעות בדצמבר ואשתי תחזור לעבודה. היום נודה לי כי בעוד שבועיים מתיקונים לפטר אותי. האם זה חוקי? האם יכולים לפטר אותי לאחר שהודעתי על לקיחת חופשת לידה? האם החוק לגבי נשים וגברים בנושא פיטורין בזמן חופשת לידה זהה?

    • יש בעיה מסוימת
      שיר ורד | 20/10/2008 13:18

      סעיף 9 ג) לחוק עבודת נשים קובע שאין לפטר עובד בחופש לידה או שהפיטורים יכנסו לתוקף במהלך חופשת הלידה, מאחר והודעת על חופשת הלידה המתוכננת מוקדם מדי (לפי החוק יש להודיע 30 יום מראש) לכן,מבחינת נוסח החוק אין מגבלה לפטר אות כעת. להערכתי אם תלך לתביעה משפטית תזכה גם במקרה זה, וגם אם תפסיד בבי"ד אזורי סביר שתזכה בערעור. אני מציע שתודיע למעסיק כי לפי מיטב ידיעתך אסור לפטר אותך בלי אישור של המפקחת על עבודת נשים, והיא לא תיתן אישור למעט אם תיווכח שאין קשר בין פיטורים לחופשת הלידה ושהפיטורים לא קשורים לסגירת עסקו של המעסיק. אם היא תקבל את העמדה שהחוק לא חל עליך, תוכל לערער על ההחלטה בבית הדין לעבודה ואם יתקבל הערעור הוא יחזיר את הבקשה לבדיקה ענינית אצל המפקחת. אם המעסיק יפטר בלא לבקש אישור תוכל לתבוע אותו על פיטורים בניגוד לחוק עבודת נשים וחוק שויון הזדמנויות בעבודה ויתכן שתוכל להשיג גם את הזכות להשבה לעבודה וגם פיצוי כספי. חשוב להגיש את התביעה מיד עם קבלת מכתב הפיטורים.