תשובה

  • תלושי שכר
    ענת | 15/10/2008 16:17

    שלום רב, בעלי עובד מזה כ- 8 שנים בחב' בניה, במשך כל השנים הנ"ל מעולם לא קיבל תשלוש משכורת והשתכר בכ-3,500ש"ח לחודש. לפני מס' שבועות הוא עבר תאונה בדרכו לעובודה והחלטנו להגיש תביעה לחב' הביטוח, עקב כך התבקשנו להציג תלושי שכר. המעביד העביר אלינו העתק של תלושי שכר כאשר בנטו נרשם כי הוא מרוויח 4,500 ולא כפי שמשולם לו בפועל. שאלתי היא האם יש משהו שעליי לעשות בנידון או לשתוק כי הוא יכול לרשום מה שהוא רוצה. אני מבינה שמדובר פה במרמה וברור לי שהוא לוקח את הכסף שמגיע לי לעצמו. בבקשה עזרה תודה רבה וחג שמח.

    • תשובה
      שיר ורד | 16/10/2008 00:48

      פנו למס הכנסה ובקשו לברר את הנתונים בדוח 106 שהועבר לגביו (בהנחה שגם אותו לא קיבלתם). במידה והדוח תואם את משכורתו בפועל מדובר בעזרה של המעסי לה8נאה של חברת הביטוח על ידכם אם תעבירו את התלושים הללו. במידה והדוח לא תואם את המשכורת בפועל בפועל ויש לכם הוכחות על השכר האמיתי ששולם (למשל העברות לבנק או המחאות) אתם יכולים להגיש תביעה על 7 שנים אחרונות.