הסכם קיבוצי

  • אחרי ניתוח מעקפים
    יג | 15/10/2008 15:19

    שלום אבא שלי אחרי ניתוח לב פתוח. הוא עובד במקום עבודה חצי ממשלתי, בעל קביעות. בעקבות ניתוח נמצא 3 חודשים בחופשת מחלה. נכון לעכשיו הוא יכול לחזור לעבודה אך בלי לעשות פעילות פיסית (שהוא כן נדרש לעשות בעבודתו). השאלה: האם עדיף לבקש מרופא תעסוקתי אישור שהוא יכול לחזור לעבודה לא כולל מאמץ פיסי או לבקש לעוד חודש אישור מחלה רגיל שכן מצבו הרפואי לא חד משמעי. אבא מעוניין לחזור לעבודתו כשיחלים. אנחנו חושבים שבחוזה קיבוצי יש סעיף האוסר לפטר עובד בלי סיבה מוצדקת כי המעביד הציע לותיקים פיצויים מוגדלים רק שיתפטרו אך מיוזמתו לא פיטר אף עובד ותיק. אבא בעיקרון מעוניין שיעבירו אותו לעבוד במחלקה שבה לא צריך לעבוד פיסית אז השאלה היא כזאת: אם מעביד מקבל מכתב מרופא תעסוקתי שיש לספק לו מקום עבודה בלי מאמץ פיסי - האם במיקרה כזה המעביד יכול להגיד שאין לו מקום כזה ואז מותר לו לפטר או שגם אז החוזה הקיבוצי מגן על אבא. אנחנו לא ראינו את החוזה בגלל שאבא יודע מניסיון שפניה לועד תוודע למנהל, והוא לא מעוניין בזה. תודה

    • הסכם קיבוצי
      שיר ורד | 16/10/2008 00:43

      אין אחידות בהסכמים קיבוציים ולכן לא נית לענות על שאלתך בלא שתפרט את ההסכם הקיבוצי. ברוב ההסכמים ניתן לפטר עובד כאשר המעסיק לא מצליח להתאים עבודה למגבלות הרפואיות שלו. יחסים טובים עם הועד אמורים לעזור במקרים גבוליים. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות הסכם עבודה