תיקון מספר 24

  • יישום חוק הגנת השכר
    רוני ל. | 12/10/2008 18:39

    אני עובדת בחברה מזה כ- 6 שנים. עפ"י החוזה המשכורת הינה גלובלית עם ש.נ. עד היום השכר ברוטו בתלוש היה X. החברה החליטה ליישם את חוק הגנת השכר תיקון 24 והמשכורת ברוטו שלי ירדה בכ- 1000 ש"ח והוספה שורה בשם "שעות נוספות גלובליות" ע"ס אותם 1000 ש"ח. יצויין כי החברה אוסרת (!) על כל שעות נוספות. האם חוקי? האם פוגע בזכויות (דמי אבטלה וכד')? לא ביקשו את הסכמתי להורדה במשכורת.

    • תיקון מספר 24
      דרור | 12/10/2008 18:55

      תיקון מספר 24 ייכנס לתוקף רק בפברואר 2009. בכל מקרה הוא לא אמור לגרום להפחתה בשכר, בררי עם המעסיק מה הסיבות לשינוי ומה המשמעות שלו. אם הוא אומר שאין לכך כל השפעה, דרשי לקבל זאת בכתב או שתקליטי את השיחה איתו.

      • יישום חוק הגנת השכר - המשך
        רוני ל. | 12/10/2008 19:03

        המעסיק טוען שאין כל פגיעה בתנאים הסוציאליים (ואכן ההפרשות לקופת גמל וכו' זהות כבחודשים קודמים). המעסיק הוציא מכתב לעובדים בו הוא מסביר את הסיבות לשינוי התלוש וטוען כי רק "ההצגה" של התלוש שונה כעת. אבל בתחל'ס - המשכורת ברוטו שלי ירדה פלאים... במכתב נרשם: "נציין, כי מטרת חלוקה זו הינה לשקף נכונה את מערכת יחסי העבודה, שכן המשכורת הברוטו הבסיסית הכוללת את מרכיב השעות נוספות הגלובליות, משולמת ללא תלות אם מי מהם עבד שעות נוספות... ואין בה כדי לשנות ו/או לפגוע באיזו זכות מזכויות העובדים". ובהמשך: "...מסגרת המטלות הנדרשת מכל עובד ועובדת נקבעה על בסיס היקף של משרה מלאה, ללא צורך בביצוע ללא שעות נוספות". האם יש בסיס להגשת תביעה בבי"ד?

        • האם בפועל אתה עובד שעות נוספות, וכמה?
          דרור | 12/10/2008 19:16

          בכל מקרה שמור את המכתב לפחות עד תום עבודתך שם.

          • תיקון 24
            רוני ל. | 12/10/2008 19:34

            בפועל אכן יש מספר שעות נוספות שאפשר לומר מסתכמות במקסימום 3.5 מינוס בשבוע וגם זה לא באופן קבוע - כי בעצם "אסור" לנו להשאר... האם אכן הירידה בשורת "המשכורת" בתלוש משפיעה עלי? מבחינת דמי אבטלה לדוגמה.?

            • ההשפעה היחידה המוכרת לי
              דרור | 14/10/2008 21:51

              היא חסימת האפשרות לתבוע בגין שעות נוספות שעבדת ולא שולמו לך.