תשובה

  • סעיפים בהסכם עבודה
    מלי | 12/10/2008 13:25

    בימים אלו אני עתידה לחתום על הסכם עבודה וישנם סעיפים אשר אני מסופקת לגביהם והם: 1 לאחר שישלים העובד 12 חודשי עבודה אצל המעביד, יבוטח העובד בפנסיה (להלן: "הקרן"), לפי בחירת העובד. להבטחת זכויות העובד לקרן תעביר החברה תשלומים כדלקמן: (א) תשלומי המעביד - %14.33 ממשכורתו הבסיסית חודשית של העובד (6% לתגמולים ו-8.33% לפיצויים). (ב) 5.5% השתתפות העובד שתנוכה משכרו. 6.6.2 תשלומים אלו יבואו על חשבון פיצויי פיטורים, המגיעים לעובד בגין השכר שממנו שולמו התשלומים האמורים. 6.8 קרן השתלמות 6.8.1 לאחר שישלים 12 חודשי עבודה בחברה, תעביר החברה לקרן השתלמות המוכרת ע"י שלטונות מס הכנסה סכום השווה 5% ממשכורתו החודשית של העובד. במקביל תעביר החברה סכום נוסף, שינוכה משכרו של העובד, בשיעור 2.5% ממשכורתו החודשית אשמח לדעת האם סעיים אלו מקובלים בהסכמי התקשרות? מידע נוסף: הבטחת הכנסה

    • תשובה
      דרור | 12/10/2008 19:07

      בעיקרון אלו הסדרים מקובלים במגבלות הבאות: אצל חלק גדול מהמעסיקים ישנה תקופת המתנה קצרה יותר אם בכלל. אצל חלק גדול מהמעסיקים הפרשת המעסיק לקרן השתלמות היא בשיעור 7.5%. אלמלי הסעיף לגבי ההפרשות לפנסיה היית זכאית להפרשות לפנסיה לאחר 6 חודשים לפי 5% מהשכר (מחולק ל 3 חלקים שווים , תגמולי עובד מעביד ופצויים) בהתאם לצו ההרחבה. אם יש לך כבר קרן פנסיה קיימת, היית זכאית להפרשות אלו בתחילת 2009 (עם הפרשה רטרואקטיבית מתחילת עבודתך לפי 2.5%).