תושבה

  • פיטורין בגיל פנסיה
    רוית | 10/10/2008 14:34

    שלום,אבקש לקבל ייעוץ לגבי אבי-בן 68 עבד בעמותה לטיפול בקשישים כ-10-12 שנים,העבודה דרשה ניידות לשם הגעה לבתי הקשישים ושם היה מטפל בהם באופן פיזי. בתחילת השנה הנוכחית התגלתה אצלו מחלת האפילפסיה -דבר הבא לידי ביטוי באיבודי הכרה שהופיעו מאז כ-6-7 פעמים,לאחר כל התקף כזה היה נח בבית כמה ימים וחוזר לעבודה .מחודש אוגוסט לא חזר לעבודה עקב איבודי הכרה נוספים,מאז נשאר בבית,לא מקבל שכר מעבודתו מכיוון שלטענתם סיים את ימי המחלה שלו. במקביל ביקר אצל רופא תעסוקתי שקבע:שהוא כשיר לעבודה אבל לא במקומות גבוהים או עם חומרים כימיים לגבי הנהיגה הופנה למכון לבטיחות בדרכים.בסוף ספטמבר נערכה וועדה בעמותה בה עבד שבה דנה בבעייתו והחליטו לתת לו את פיצויי הפיטורין שלו.כשפניתי למנהלת העמותה בשאלה מה צריך לעשות כדי לקדם את הטיפול בעניינו אמרה שהוא צריך לכתוב מכתב שבו ירשם:"כתוצאה מהרעה במצב בריאותי אינני יכול להמשיך לעבוד ואני מבקש לקבל את פיצויי הפיטורים המגיעים לי".-(יש לציין שהוא כשיר לחזור לעבוד אבל כרגע רישיונו מוקפא לשנה עד שגופו יתאזן עם הכדורים ואם לאחר שנה לא יקבל שוב התקפים יוחזר לו רישיונו.בעמותה לא רוצים להמשיך להעסיקו אם לא מסוגל לנהוג. שאלתי היא האם המכתב שמבקשים ממנו לכתוב הינו לגיטימי ומוצדק או שזוהי "מלכודת"?

    • תושבה
      שיר ורד | 11/10/2008 19:56

      המכתב מוצדק, במידה והוא טרם פרש לפנסיה נא לציין האם הוא מבוטח בקרן פנסיה/ביטוח מנהלים והאם כספי הפצויים בקופה נמוכים או גבוהים מהפצויים המגיעים לו.

      • שאלה לורד
        רוית | 12/10/2008 13:21

        ורד,תודה על התשובה. מה הכוונה ב-"פרש לפנסיה"? הוא מקבל קצבת פנסיה מבטוח לאומי,האם זו הכוונה?איך יודעים כמה כסף יש בקופת הפיצויים?