שאלות הבהרה

  • הורדה במשכורת ללא הודעה מוקדמת
    ורד | 10/10/2008 08:50

    שלום רב הסיפור שלי קצת מורכב. עבדתי 6 שנים אצל סוכן ביטוח שב1.4.08 מכר את התיק והמשרד לסוכן אחר שם המשכתי לעבוד באותה מתכונת (פקידת ביטוח מקצועית) שעות העבודה הרשמיות שלי אצל הבוס הקודם היו 8:00-14:00 למרות שלאחר חצי שנה בפועל עבדתי עד 13:00 ובאותה המשכורת הקודמת. אפילו קיבלתי תוספת מסוימת בהמשך. כלומר במשרך 5.5 שנים אני עובדת 5 שעות ובמשכורת מלאה. כשהתחלפו הבוסים דרש ממני הבוס החדש לעבוד את 6 השעות באופן מלא ואני הסכמתי בהנחה שהוא ישתתף איתי בהוצאות חניון שלא היו לי קודם מאחר שעברנו משרד. בהתחלה הוא הביע הסכמה לכך בפני הבוס הקודם אך בפועל הוא נסוג ולא הסכים להשתתף בהוצאות האלה. לפני כחודש וחצי אמרתי לו שאני לא יכולה לעבוד 6 שעות וממילא אין לזה חשיבות תפוקתית לדעתי ושאני מוכנה לעבוד רק 5 שעות מכיוון שזה קשה לי מבחינת הילדים וגם מכיוון שאני סופגת את עלות החניון לבדי ולכן מבחינתי אני רואה את המצב שאני סופגת עלות חניון לבדי וגם עובדת שעה שישית ללא כל השתתפות שלו ומבחינתי זו הרעת תנאים. ביקשתי שיודיע לי מה הוא מחליט לעשות כי להמשיך לעבוד עד 14:00 בתנאים האלה לא מקובל עלי. הבוס אמר לי בסופו של דבר שהוא מקבל את זה ושאעבוד עד13:00 אלא מה שהחודש הזה כשהוא שילם את שכרי. נתן לי צ'ק פחות 1000 ש"ח וטען שזה כולל את ההורדה בשכר על השעה שקוצצה. ואני שואלת האם זה חוקי לעשות לי את זה ללא הודעה מפורשת וכתובה מראש ולקבל את הסכמתי להפחתה משמעותית שכזו. ברצוני לציין שאני בחודש רביעי להריוני וההפחתה הזו גורמת לי לנזק בענין דמי לידה וזה מכעיס אותי מאוד שהוא לא יידע אותי לפני כן כי הייתי בוחרת לעזוב ומיד. אודה על תשובה מהירה ואם יש אפשרות אפילו לקבל יעוץ אישי בתשלום בהמשך. ורד

    • שאלות הבהרה
      שיר ורד | 11/10/2008 19:59

      כמה זמן עבדת במשרה של 6 שעות (בתקופה האחרונה)? האם הפחתת השכר גדולה מ 16% מהשכר או קטנה ממנו?

      • תשובה לבקשתך
        ורד | 11/10/2008 20:30

        עבדתי 6 שעות מ 1.4 עד לפני חודש וחצי. אין לי מושג איך הוא עשה את החישוב הרו"ח טוען שאני עובדת כרגע 53% משרה

        • בבקשה האם אפשר תשובה בכל זאת?????????????????  לת
          ורד | 12/10/2008 09:49