פיטורים

  • שאלת זכאות לפיצויים.
    אלירן | 03/10/2008 21:49

    שלום, אבקש להתייעץ בנוגע לנושא הזכאות לפיצויים. לא מזמן הודעתי למעסיק שלי, מזה כשנתיים לערך, כי בכוונתי לסיים את עבודתי בעתיד הקרוב (לאחר סיום חוזה התחייבות מצידי). בשיחה שהתקיימה נקבע מועד העזיבה אך לא סוכמו פרטים נוספים שכן תואם כי תיערך שיחה נוספת. מספר ימים לאחר מכן נמצא מחליף ע"י המעסיק, בנוסף נשלחה הודעה על ידו לכל עמיתי לעבודה המפרטת כי אסיים את עבודתי בעוד כחודש ימים לערך. עם זאת, לא הוגש מכתב התפטרות מצידי על אף שביקש אך לא דיברנו על זה מאז. דבר שחשוב לציין הוא שחל שינוי בתנאי העבודה לא מזמן (לאחר ההודעה על סיום העבודה) בכל הקשור לשעות העבודה אך אותם אישרתי בכתב ואני עובד בהתאם בחודשי האחרון. האם במקרה המפורט לעיל אני זכאי לקבלת פיצויים או לא, כמו כן האם להגיש את מכתב ההתפטרות ?

    • פיטורים
      עו"ד אקרמן | 04/10/2008 11:47

      בכלליות סיום חוזה לתקופה קצובה מהווה פיטורים אם לא הודיעו לך על חידושו, מהנסיבות שתיארת לצערי נראה כי יהיה לך קשה מאוד להראות כי פיטרו אותך שכן אתה אמרת שברצונך לסיים עבודתך ומשכך אינך זכאי לפיצויים.

      • תודה רבה, שאלה נוספת אם ניתן...
        אלירן | 04/10/2008 14:32

        תודה רבה על התשובה המהירה. אשמח אם תוכל בבקשה להתייחס גם לשאלה השנייה הנוגעת להגשת מכתב ההתפטרות או לא... כמו כן רציתי לשאול שאלה נוספת, האם יש גבול למספר שעות עבודה שמעסיק יכול לבקש מעובד כגון עבודה של 14 עד אף 16 שעות עבודה ביום ?

        • אינני יכולה להגיד לך כיצד לפעול
          עו"ד אקרמן | 04/10/2008 19:11

          והאם ליתן את מכתב הפיטורים או לא זה לשיקולך ובוודאי שלא לייעוץ כללי ע"ג הפורום מבליע שהעובדות נבדקו לגופו של עניין. באשר לעניין השעות, לא ניתן להעסיק בלי סוף, ישנה מגבלה של כמות שעות אשר ניתן להעסיק בהם, בעיקרון יום עבודה לא יעלה על 8 שעות עבודה, כאשר בכל מקרה שבוע עבודה לא יעלה על 45 שעות. ( יש לכך כל מיני חריגים וצווי הרחבה בהתאם לענפים השונים) כאשר מקסימום השעות הנוספות המותרות ליום הוא 4.

          • כלומר 300 שעות חודשית זה חריג מאוד :)
            אלירן | 06/10/2008 00:06

            תודה רבה על הסיוע המקצועי והאדיב.