תשובה

  • פיטורין עקב החוק החדש
    מיטל | 02/10/2008 18:38

    שלום רב. אני עבדתי בבנק דרך חברה חיצונית 20 חודש. עקב החוק החדש (שאי אפשר לעבוד דרך כ"א יותר מ-9 חודשים) הודיעו לי בחודש אוגוסט כי בחודש ספטמבר אסיים את עבודתי בבנק. יש לציין כי הביאו מחליפה במקומי שלה עשיתי חפיפה. האם זה תקין? יש לציין שלא נגשתי למבחנים כלל דרך הבנק ולא ניסו לקלוט אותי. בנוסף חברת כ"א לא הצליחה למצוא לי עבודה ולבסוף החליטו לשלם לי פיצויים שעדיין לא קיבלתי אותם.לאחר כשבועיים מצאו לי עבודה אחרת שאותה אני צפוייה להתחיל בעוד שבועיים כלומר- חודש לאחר הפסקת העבודה. האם הם יכולים עקב כך לא לשלם לי פיצויים אם כן מה לגבי החודש שאני לא עובדת? תודה ושנה טובה, מיטל

    • תשובה
      שיר | 02/10/2008 20:35

      א. תקין. ב. אם את ממשיכה לעבוד דרך חבהרת כח האדם אינך זכאית פצויים , גם אם יתנו לך אותם הם יהיו חייבים במס. ג. תדרשי מהמעסיק שכר על תקופת ההמתנה, יתכן שחלק מהתקופה תחשב כניצול חופשה צבורה. במקרה של תביעה יתכן שיפסק לך שכר חלקי.