תגובה

  • חוזה עבודה גלובאלי - עבודה בחגים ושבתות
    חן | 30/09/2008 16:30

    שלום, במקום העבודה שלי חברה פרטית, יש מחלקת שעובדת 24/7 365, אני חתומה על חוזה של משרה מלאה - משכורת חודש גלובאלית על 5 משמרות * 9 שעות בשבוע. החוזה כולל עבודה בכל סוגי המשמרות - חגים, לילות, שבתות וכדומה ( כל שבוע 5 משמרות) מה הדין לגבי חגים, האם בשבוע של חגים אני אמורה לעבוד פחות משמרות לדוגמה בשבוע שיש את ראש השנה ויש יומיים מלאים חופש, האם זה אומר שאני צריכה לעבוד רק 3 משמרות בכל השבוע? אצלנו בעבודה טוענים שהחוזה מחייב אותנו לעבוד 5 משמרות בכל שבוע בחודש בלי להתחשב בחגים ושישי ערב וכדומה

    • תגובה
      שיר ורד | 02/10/2008 09:39

      1. כדי להעסיקכם בשבתות ובחגים על המעסיק לקבל אישור של המפקח על העבודה במשרד התמ"ת , אם אין לו אישור כזה אפשר להתלונן עליו במשרד התמ"ת וכן לדרוש ממנו בביתץ הדין להפסיק את העבודה בשבתות וחגים ולפעול על פי חוק. 2. משרה מלאה היא משרה של 43 שעות בשבוע ולכן על יתרת השעות יש לשלם לפי תעריף שעות נוספות. אם השכר מחולק לשכר בעד משמרות של 43 שעות ותוספת גלובאלית עבור עד 10 שעות שבועיות נוספות בחודש זה עומד במבחנים שקבע בית הדין (למרות שלא בדיוק תואם את לשון החוק). 3. בגין העבודה בשבתות וחגים יש לתת תוספת שכר של 50% משכר שעה (השכר הרגיל מחולק ב 186). שבתות וחגים כוללות תקופה קציפה של 36 שעות לפי קביעת המעסיק ובלבד שיכללו את הזמנים בין כניסת ליציאת השבת או החג. אם מתקיימים כל התנאים לעיל , אזי הדרישה לעבודה של 5 משמרות בשבוע היא חוקית גם בשבוע של חגים.