תשובה

  • אי תשלום בחגים וחול המועד
    יהודה | 30/09/2008 12:34

    התחלתי לעבוד לפני כחודש וחצי אצל קבלן המעסיק אותי בחברה גדולה .החוזה הוא חודשי: "מוסכם שהעובד עובד בשכר חודש כרשום בחוק" "שכרו של העובד XYZ ברוטו לחודש (השכר)" האם הוא רשאי להוריד לי את ימי החג ולחייב אותי לעבוד 9 שעות בחול המועד וערבי חג או להוריד לי את השעות שלא עבדתי למרות שהאירגון בו אני מועסק עובד 5 שעות. תודה מראש

    • תשובה
      שיר ורד | 02/10/2008 09:42

      אם נקבע שכר חודשי קבוע עליו לשלם שכר זה ולא להפחית ממנו. בערבי חג, אתה זכאי לעבוד שעה פחות מאשר אילו היה זה יום עבודה רגיל. בחול המועד עבודה כרגיל. בחג עצמו אינך צריך לעבוד. אם אתה נחשב כעובד חברת כח אדם, שלא בתחומי מיחשוב אזי יש להחיל עליך את תנאי העבודה החלים אמל המעסיק בפועל .