תשובה

  • נוכחות העבודה -הודעה מוקדמת
    גל | 29/09/2008 07:10

    האם כאשר ניתנת הודעה מוקדמת אזי יש חובה להישאר בעבודה ? לפי החוק לא נאמר שהעובד חייב להיות נוכח פיזית במקום עבודתו, דהיינו האם יכול להיות בבית ועדיין לקבל תשלום על כך. האם צריכה להיות הסכמה הדדית בין העובד למעביד בעניין נוכחות בעבודה או שרק למעביד קיימת הזכות להחליט על כך? למשל, עובד שקיבל/נתן הודעה מוקדמת ומחליט לא להגיע למקום העבודה האם הדבר סותר את חוק הודעה מוקדמת? מידע נוסף: חוק הודעה מוקדמת

    • תשובה
      שיר | 02/10/2008 21:13

      העובד מקבל תשלום על עבודתו ולא על נוכחותו, רק כאשר המעבידלא מסוגל לספק לעובד עבודה במועדים שנקבעו והעובד הגיע לעבודה הוא יקבל שכר על עצם הנוכחות. בתקופת ההודעה המוקדמת חלה חובה מפורשת על העובד להגיע לעבודה ובמידה ויעדר ללא רשות לא רק שלא יקבל שכר, אלא שהמעביד יוכל לקנוסת אותו גם בהפחתת שכר נוספת בשווי השכר שהיה צריך לקבל לו עבד.