הלנת שכר

  • הלנת שכר?
    יעל | 28/09/2008 14:16

    אני עובדת כמלצרית בבית קפה. לא משלמים לי עבור שעות המתנה עם הגעתיי למשמרת. לאחר מספר שעות של המתנה שולחים אותי הביתה ללא ביצוע משמרת. 1. האם אני זכאית לקבל שכר עבור שעות ההמתנה? 2. האם המעביד חייב לשלם לי נסיעות על הגעתי לעבודה למרות שלא עבדתי והייתי בהמתנה שלאחריה שוחררתי? 3. האם אני זכאית לתשלום עבור תקופת התלמדות בה נאמר לי מראש כי אקבל עליה שכר אלא רק לאחר שאשלים חצי שנת עבודה? האם חוקי? המעביד אינו משלם לי שכר עבור שעות עבודה שרשומות אצלי. המעביד טוען כי לא היה לי כרטיס עובד ולכן לא רשומות שעות העבודה שלי. על מי האחריות להוכחת שעות העבודה שעבדתי בפועל ושלא נרשמו על מי האחריות לאי קיום כרטיס עובד? כיצד אני יכולה לקבל את התשלום עבור שעות שעבדתי ושאינם מדווחות במקום העבודה?

    • הלנת שכר
      עו"ד רענן קריב | 28/09/2008 16:55

      את מתארת הלנת שכר. 1. כן. 2. כן. 3. כן. להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

    • השלמה
      שיר | 02/10/2008 21:23

      בהעדר כרטיס עובד חובת ההוכחה על שעות העבודה היא על העובד, אך אם העובד ניהל יומן עבודה בזמן אמת (כלומר רשם את שעות הגעתו ויציאתו בכל יום עבודה) זה ייחשב כהוכחה מספקת, כל עוד המעביד לא יצליח לסתור את נתוני העובד.