תשובה

  • עובדים זרים בסיעוד - זכאות לימי חופש ?
    שי | 26/09/2008 08:19

    לא מעט מטפלות זרות מפיליפין כלואות הלכה למעשה בבית המעסיק - אם זה בית פרטי או בית אבות ללא יכולת אמיתית לצאת לנשום אויר ולפרוק לחצים שמצתברים בעבודה עם זקנים במצב סיעודי שצורך השחה 24 שעות.נתקלתי במעסיקים שממש מנצלים את המטפלת שלהם ולא מאפשרים לה לצאת מהבית כי אין לה מחליף.על נסיון לפנות לרשויות מאימים המעסיקים בפיטורים , והמטפלת מפחדת לאבד את מקום העבודהכך נפגע איכות הטיפול ומדי פעם אנו שומעים על עובדת סוררת שמרביצה/מתעללת במטופל שלה.מהי הזכאות עלפי חוק של מטפלץ זרה ? האם יום בחודש כמו מטפל בעל אזרחות ישראלית ?כיצד ניתן לאכוף את החוק הזה או להתלונן כאשר המעסיק שם קצוץ ומנצל את החולשה של המטפלת ?תודה

    • תשובה
      שיר ורד | 28/09/2008 01:05

      למעשה לא ניתן לאכוף את החוק. ראשית המעסיק הוא זה שקובע את מועד החופשה ולכן במקרה כזה, יש לבקש מהמעסיק את החופשה והוא יתן במועד שנוח לו. הקשישים ומשפחותיהם נמצאים במלכוד מאחר והם באמת מתקשים למצוא עובדים מחליפים וגם כשכבר מוצאים לוקח לשני הצדדים זמן רב להתרגל זה לזה. לכן, הפתרון הסביר הוא לתת את החופשה בתום תקופת ההעסקה או להוציא את העובד לחופשה מרוכזת של חודש כל שנתיים וקצת. התעללות בקשישים לא קשורה לבעיית החופשה אלא לבעיות אישיות של חלק קטן מהמטפלות שלא מתאימות למקצוע זה ולעיתים לבעיות של הקשיש שגורמות למטפל הסביר לצאת מדעתו. לצמצום תופעות אלו נדרש שמשפחות הקשישים יעקבו אחרי המטפלות ו/או יציבו מצלמות מעקב.

    • חופש עובדים זרים
      אביתר | 09/05/2009 11:17

      לא ממש מדוייק - עובד זר זכאי ליום חופש בשבוע כמו כל עובד אחר. היום העובדים זרים מודעים לזכויותיהם דרך ארגונים שונים או עובדים אחרים. לעובד זר מגיע כאמור יום חופשי בשבוע וכמו כן חופשה שנתית 12 ימים בשנה - ועוד זכויות רבות. להרחבה - זכויות עובד זר