חופשה ופיצויי פיטורים

  • אני חייב עזרה דחוף
    סלאם | 23/09/2008 19:42

    אני עובד במפעל שש שנים אבל לא ברצף אף פעם לא היה לי רצף של 12 חודשי עבודה 2003 עבדתי 3 חודשים / 2004 עבדתי 4 חודשים / 2005 עבדתי 5 חודשים / 2006 עבדתי 7 חודשים / 2007 עבדתי 9 חודשים והשנה 2008 אני מסיים בעוד חודש ויהיו לי 10 חודשי עבודה האם אני זכאי לתבוע חופשים בגין כל השנים שעבדתי לפני אני מסיים עבודה עוד חודש יהיו לי 10 חודשי עבודה האם אני זכאי לדרוש פיצויים או כל דבר אחר עבור כל השנים אחורה ? אם יש דברים שאני זכאי להם אז מהן ?

    • חופשה ופיצויי פיטורים
      טלי חץ, עו"ד | 23/09/2008 23:21

      חוק חופשה שנתית חל על כל עובד בישראל ואינו מחייב רציפות בעבודה. במסגרת החוק מוסדר כמות החופשה המוקנית לעובד - בהפרדה בין עובד המועסק 5 ימים בשבוע לעובד המועסק 6 ימים בשבוע. בסיום יחסי העבודה על המעסיק לשלם לעובד את פידיון ימי החופשה אשר נצברו לו, כאשר החוק קובע כי לא ניתן לקבל את פדיון החופשה שנצברה במהלך 3 השנים האחרונות להעסקה.ההתיישנות בנוגע לחופשה הינה 3 שנים, קרי - ניתן לתבוע בבית הדין את פידיון החופשה רק במהלך 3 השנים שלאחר סיום יחסי העבודה. חוק פיצויי פיטורים מעניק את הזכות לפיצויי פיטורים לעובד אשר פוטר מעבודתו (ובנסיבות מסויימת, גם כאשר הוא התפטר) - אך לשם הזכאות יש להשלים שנת עבודה מלאה. ככל שבין התקופה של שנת 2007 לתקופה של שנת 2008 היו לך 3 חודשים בהם לא עבדת - נוצר ניתוק יחסי עובד מעביד ולכן למעשה לא השלמת שנת עבודה רצופה ואינך זכאי לפיצויי פיטורים. יחד עם זאת, לאור צורת ההעסקה המיוחדת שלך, הנני ממליצה כי תפנה לייעוץ משפטי אישי מעורך דין לבחינת הנסיבות האינדיבידואליות שלך.