לא ברור איך יוצא שאת מפוטרת?

  • פיצויים
    gitit | 23/09/2008 19:35

    שלום! בחודש יולי לקחתי מהעבודה חופשה ללא תשלום של 3.5 חודשים לטובת הצטרפות לבן זוגי לשליחות בחו"ל (אינני נשואה לו). לאחר זמן מה התברר ששליחותו הוארכה וכדי להישאר איתו עד סופה היה צורך בהארכה של החל"ת בחודש. הדבר לא אושר לי והם נתנו לי וטו: או שאני חוזרת או שיעשו לי טופס טיולים. בחברה יש לי וותק של יותר מ-4 שנים והם לא אישרו לי את החל"ת עקב חוסר בכוח אדם, משמע, הם צריכים אותי. האם ביכולתי להגיד להם שאין באפשרותי לחזור ולהעביר את הכדור למגרש שלהם? כלומר, אם יחליטו לא להשאיר אותי אז שזה ייחשב פיטורים והם ישלמו לי פיצויים. או שאני יכולה להחליט שאני לא חוזרת, להגיד שאני מתפטרת ועדיין לקבל פיצויים? אם אני זכאית לפיצויים, באיזה סכומים מדובר? אשמח לעזרה בנושא. תודה רבה!!

    • לא ברור איך יוצא שאת מפוטרת?
      עו"ד אקרמן | 24/09/2008 07:03

      את זו שלא מוכנה לשוב לעבודה, אין אף חוק המחייב את המעסיק ליתן לך חל"ת בנסיבות אלו, המעסיק מבחינתו הזקוק לכל אדם לא חייב לשמור לך את מקום העבודה, באם את לא חושרת על אף סרובו קחי בחשבון כי הוא יוכל לטעון שאת התפטרת ואף לדרוש ממך תשלום בגין אי מתן הודעה מוקדמת- אני סבורה כי יהיה לך קשה מאוד לטעון אחרת.