פיצויים

  • 2 שאלות בבקשה
    רועי | 19/09/2008 11:18

    נאלץ לעזוב עבודה לאחר שנת עבודה אני עובר לאמא שלי לטפל בה. חולת זכיזופרניה. האם ניתן לכיר מתטפטר בדין? עובר את ה 60 ק"מ. 2. המעסיק מסרב לתת יום מנוחה. אני עובד 6 ימים בשבוע ומוצ"ש הוא אומר שזה לא 7 ימים מלאיםץ. אנא עזרה

    • פיצויים
      עו"ד אריק שלו | 19/09/2008 16:14

      לאחר מתן אישורים רפואיים מתאימים והודעה מוקדמת אתה זכאי להתפטר ולקבל פיצויים. המעסיק גם לא יכול לחייב אותך לעבוד ללא קבלת יום מנוחה שבועי באורך של 36 שעות.

      • הבהרה.
        רועי | 19/09/2008 16:44

        אני עובד 6 ימים ומוצ"ש לא עובד את כל השבת הכל משרה מלאה- המעסיק אומר שאני חייב 7 ימים מלאים. 2. לגבי העתקת מקומם מגורים לאימי שחולה זה לא פרשנות משפטית . ? או שזה ברור מאיליו שאקבל פיצויים. תודה

        • פיצויים
          עו"ד אריק שלו | 20/09/2008 11:49

          אין שום דבר "ברור מאליו". באם אתה ממלא את סעיפי החוק באשר להתפטרות לצורך טיפול בבן משפחה לרבות אישורים מתאימים שאז תהיה זכאי לפיצויים בהתאם לחוק. לא ניתן לחייב אותך לעבוד שבעה ימים מלאים זה מנוגד לחוק. עובד שעובד שבעה ימים המעסיק מחוייב ליתן לו יום חופש בשבוע שלאחר מכן. החוק מחייב מתן יום מנוחה בשבוע באורך של 36 שעות.

          • מודה לך על כל התשובות
            רועי | 20/09/2008 13:37

            אנהג לפי תשובותיך. ואם לא ייתן יום חופש אני מתפטר/- למרות שאני לא עובד שבת מלאה אלא רק מוצ"ש

          • המשך בעייה
            רועי | 21/09/2008 10:22

            אמש ישבתי עם המנהל שלי: הודעתי לו שאני רוצה את השבוע חופשה שלי- אני עובד כבר שנה- ואני רוצה שבוע של החופשת הבראה שמגיע לי. הוא רוצה לתת רק 4 ימים. זה אחד. 2 הוא לא רוצה לתת יום חופשה בשבוע כי אני עובד מוצ"ש ולא שבת מלאה. ועובד גם 6 ימים רצוף. הוא אמר תעבוד שבת מלאה ותקבל יום חופשה. התשובות שלך יהיו אבן דרך בהמשך דרכי אצלו. תודה