תגובה

  • התייעצות -- אישה בהריון
    אנה ארונוביץ | 18/09/2008 14:26

    עבדתי במקום עבודתי דרך חברת כ"א שנתיים וחצי ( בנק ) לאור החוק החדש של עובדי קבלן הוחלט לקלוט אותי כעובדת מן המניין ( אך מוגדרת עובדת זמנית לפני קביעות ) אני ממשיכה באותו תקפיד בדיוק נכנסתי להריון לאחרונה 1. האם מותר לפטר אותי ללא אישור ? ( לא מעוניינים לעשות כן - אבל ליתר ביטחון אני מעוניינת לדעת ) 2. במקום עבודתי יש נוהג שלאחר 3 שנות וותק מחתימים עובד על סיום עבודה בסוף 3 שנים ואח"כ הוא מקבל הארכה לשנה נוספת עד לקביעות . האם עלי לחתום על המכתב בו אני מאשרת כי ידוע לי שמסיימים עבודתי בסוף השנה ? אני בהריון ולא מעוניינת לחתום על מסמך כזה ...האם זה חוקי להחתים אותי על מכתב כזה שאני בהריון ???

    • תגובה
      שגיא | 18/09/2008 16:45

      1. נראה שכן. 2. לא הבנתי למה צריכים להחתים אותך, אם רוצים לפטר עובד לא צריך להחתים אותו וחתימת העובד לכשעצמה לא מהווה פיטורים.

      • אני לא מבינה את התשובה!
        אנה | 20/09/2008 07:00

        באתר קו לעובד מופיע חוק עובדי קבלן שמציין במפורש כי המעסיק חייב לקלוט עובד עם כל הוותק כראייה לכך שאני נקלטת עם הוותק זה המכתב לאחר 3 שנות עבודה שהמעסיק מחתים אז אם אני נקלטתץ עם הוותק כיצד ניתן לפטר אותי ללא אישור התמ"ת ?????? יש לצין כי אני עובדת באותו תפקיד בדיוק כבר כמעט 3 שנים