את יכולה להלחם אתה בבית המשפט

  • מבקשת עזרה לגבי נושא פיצויי פיטורין
    ריקי | 16/09/2008 17:51

    העוזרת שלי ב-8 השנים האחרונות התפטרה, ההתפטרות שלה באה לאחר מהלך של העלמות מוחלטת ל-3 חודשים. במשך 3 החודשים האחרונים היא פשוט לא הגיעה לעבודה , בשבוע הראשון היא שלחה את בעלה להודיע לי שלא תגיע, בשבוע השני היא נתנה לנו לחכות לה בנקודת האיסוף (אנחנו היינו אוספים אותה בבוקר) ורק אחרי שבעלי חיכה לה רבע שעה היא הואילה לענות לטלפון ולהגיד שהיא לא באה. לאחר מכן במשך חודשיים וחצי היא לא התקשרה וגם לא ענתה לטלפונים שלנו. לפני שבוע היא פתאום מתקשרת ואומרת שהיא לא ממשיכה לעבוד ושהיא מבקשת פיצויים ואת החופש וההבראה שמגיעים לה. לשאלתי לאן היא נעלמה, אמרה שהבן שלה חולה ושלא יכלה להגיע, וגם לא להתקשר. אמרתי לה שמי שמתפטר לא מגיעים לו פיצויים, אז היא הלכה לברר בהסתדרות ואמרה להם שהיא התפטרה כי ה"ילד" שלה חולה והם אמרו שזו עילה מוצדקת ושמגיעים לה פיצויים. 2 שאלות לי: 1. ה"ילד" בן 23 - האם גם בגיל כזה זה נחשב סיבה מוצדקת, אני תמיד חשבתי שילדים הם קטינים שזקוקים לטיפול, והוא כבר בוגר. 2. האם העובדה שהיא נעלמה ולא הודיעה כלום לא משפיעה על הזכויות שלה או יותר נכון איפה הזכויות שלי כאן? אשמח לתשובה, מדובר בסכום גדול שלאור התנהגותה והיחס שלה ממש לא נראה לי שמגיע לה תודה מראש

    • את יכולה להלחם אתה בבית המשפט
      שני | 16/09/2008 20:59

      ולטעון שהעדרותה לתקופה של חודשיים ללא כל הודעה וללא עדכון שותף צריכה להחשב כהתפטרות ללא הודעה מראש ולכן איננה זכאית לקבלת פצויי פיטורים. מנד היא עשויה לשכנע את בית הדין לגבי מחלתו של בנה ולטעון שבמצב של בנה היו שינויים רבים והיא התכוונה לשוב לעבודה וזה נדחה משבוע לשבוע. בהעדר מידע אמיתי לגבי מחלתו של הבן, קשה לדעת מה יחליט בסוף בית הדין. בכל מקרה, את זכאית להפחית משתלומים המגיעים לה תשלום בגין העדר הודעה מראש לפי השכר שהיתה מקבלת בתקופת ההודעה מראש לו עבדה כרגיל.